U16/B: Erősödő koncentráció

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Hazai pályán fogadtuk a KLKA/A csapatát. Tavaly kora ősszel mérkőztünk meg velük korábban, akkor egy kontrollált mérkőzésen, sikerült rájuk erőltetni a saját játékunkat.

Vasas Akadémia/B – Kiss Lenke KA/A 80-40 (17-16, 25-11, 26-5, 12-8)

Vasas: Kiss-Leizer Gergő 14, Szabó S. 13/6, Ménesi M. 12, Sávolt Á. 11/3, Mungufeni B. 10, Gerlits A. 7/3, Váradi Á. 6, Kiss-Luczai B. 5, György J. 2, Láposi M.

A céljaink korántsem változtak, így ugyanabban a szellemben álltunk neki a mérkőzésnek. Ellenfelünkön látszott, hogy szeretnék bizonyítani, hogy – az előző találkozásunkhoz képest – többet tudnak megvalósítani a játékukból. Így az első negyedben még fej-fej mellett haladtunk. Azonban a két középső negyedet, teljes mértékben sikerült az irányításunk alá vonni, aminek 35 pontos vezetés lett az eredménye a harmadik negyed végére. Az utolsó negyedben még egy kicsit sikerült rátennünk és magabiztoson kézben tartva a mérkőzést, meg is nyertük a találkozót. Kiválóan szedtük a lepattanókat (69!!!, V:50, T:19), és köszönhetően – elsősorban – a második negyedtől bemutatott védekezésünknek rengeteg gólpasszt (20!) tudtunk adni egymásnak. Igazi csapatmunka volt, mindenkinek sikerült hozzátenni a közös sikerhez. Gratulálok, hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton