U18: A nagy nyugati túra

Nemzeti Fiú Junior Kiemelt Bajnokság nyugati csoport, Faragó Péter vezetőedző beszámolója

AKMÉ Körmendi Törpördögök – Vasas Akadémia 61-67 (16-17, 13-12, 12-19, 20-19)

Vasas: MEZŐDI 11/6, Jenei 9/6, GÁSZNER 14/3, Veres -, Bartha 4.

Cserék: HORVÁTH 22/15, Kódor 5, Somogyi 2, Tittmann -, Hanzély -.

A mérkőzés előtt megkértem a srácokat, hogy ezúttal számítsanak egymásra, egy nagyon fontos idegenbeli találkozó jön, ahol megmutathatjuk hogy hol tartunk jelenleg. A Fehérvár ellen elszenvedett méretes zakó után a társaság feleszmélt, folytattuk az edzésmunkát és azt hiszem először az évben egy jó csapat ellen idegenben karaktert mutattunk. Figuráinkat jól és okosan váltogattuk, buta eladott labdánk is kevés volt, a csapategység kiváló volt. Szembetűnő volt hogy zóna ellen a második félidőben bátran elvállaltuk a kintieket és be is dobtuk azokat. Igaz sokat próbálkoztunk de idén még nem dobtunk 11 triplát, főleg a legszorosabb pillanatokban. Ez is kellett hogy átvészeljük a negyedik negyedet és okosan tartsuk  a harmadik negyedben kiépített előnyünket. Gratulálok a csapatnak, ma bőven tudásunkhoz mérten, sőt meghaladva azt játszottunk.

 

Zalakerámia ZTE KK- Vasas Akadémia 63-75 (13-16, 19-17, 16-23, 15-19)

Vasas: Meződi 13/3,  HORVÁTH 22/6, Jenei 5/3, Gászner 13, BARTHA 7.

Cserék:  Hanzély -, VERES 9/6, Kódor 2, Tittmann -, SOMOGYI 4.

 

Második állomásunk a túrán hétfőn reggel Zalaegerszegen folytatódott. A tegnapi körmendi győzelem felértékelődött volna ha megszerezzük a győzelmet, ezt a srácok is tudták. Nagyon lassan és bátortalanul kezdtünk, pedig az ellenfél sem szeretett volna nagyobb iramot menni. Egy az egyben könnyedén bontottak minket, a váltások után rendre lemaradtunk még akkor is ha alacsony szerkezettel voltunk fent. Indításainkban csak a labdás haladt, a többiek nem voltak hajlandóak futni. Temérdek hibával játszottunk mégis 2 pontos előnnyel mentünk félidőre. Egy ritmus és védekezésváltás elég volt nekünk. A ritmusváltás tőlünk, a védekezésváltás a Zalaegerszegtől jött. Zónára alakultak. Négy mezőnyjátékossal rendkívül jól és türelmesen támadtunk, jó kinti dobásaink mellett Veres és Bartha lendített lepattanókban és Gáspár kétszer is eredményes volt kulcs szituációban. A pár percre beszálló Somogyi két fontos kosara és Jenei saroktriplája után, Meződi is betalált, majd Hunor is megérkezett egy triplával a meccsbe. Megköszöntük a zónát, 17 pontos előnnyel a birtokunkban könnyelműen játszottunk, a passzok helyett időt szerettünk volna húzni vagy labdát vezetgetni. Az ellenfél visszajött 6 pontra, majd megint jó védekezés után előnyt harcoltunk ki és hoztuk a meccset.

Ezen a meccsen már nyoma sem volt a tegnapi koncentrációnak, de megtette a csapat amiért érkezett és csak gratulálni tudok nekik. Van ideje a dicséretnek is, most megteszem. Részben elégedett vagyok a látottakkal, jó irányba mozdultunk a vereséget követően. Gratulálok fiúk!

Szombaton fontos rangadó vár ránk a Pécs ellen, nem szeretnénk megelégedni a mostani győzelmekkel.

Fotó: Bornyi Márton