NB 1/B: A második félidőben átgázoltunk a vendégeken

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 98-81 (24-23, 24-25, 30-17, 20-16)

Vasas Akadémia: Radics 10, Moravcsik 6/6, Boros 12/3, Debreceni 13, Andrássy 10/3 . Csere: Kelenföldi 10, Farkas 16/9, Sólyom 10, Barócsi 9/3, Kódor T. 2, Steier B. -. Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Aigbabu,

Bajai Bácska FKE: Pongó M. 4, Goldring B. 8, Jakab P. 24/15, Nagy D.7/3, Vukicevic M. 19 Csere: Goldring J.B. 16/9, dr. Ágfalvi B.3, Fehér Á. -, Vezetőedző: Cservék Csaba

Ritkán szoktuk a mérkőzés tudósítást az U20 meccs eseményeit érintve kezdeni, de most meg kell tennünk. Mivel a Vasas Akadémián az U20 korosztály játékosainak fejlesztése a felnőtt mérkőzésen keresztüli aktív játékidővel történik, így nincs az U20 bajnokságnak számunkra eredmény célja, kizárólag az, hogy a mindenkori U18 játékosaink a 2-3 (esetenként 4) évvel idősebbek között edződjenek, kiegészítve 2-3 olyan játékossal, akik már nem junior korosztályúak, de e fejlesztési folyamatban tudnak segíteni. A Baja elleni mérkőzésen Meződi Patrik és Kódor Tamás volt a két, 19 éves „segítő” és olyan számokat produkáltak, amit illik megemlíteni. Patrik 35 pont, 14 lepattanó, 11 szerzett labda és 10 gólpasszal quadrable double teljesítménnyel, míg Tomi 46 ponttal támogatta fiataljainkat amellett, hogy a pályán töltött idejükkel energiát spóroltak fiatalabb társaiknak a holnapi junior mérkőzés előtt.

Ami a nagyokat illeti, továbbra is a Dormán Bazsi, Medve Máté, Krasovec Ádám trió nem volt játékra alkalmas állapotban, de társaik nagybetűs csapatként küzdöttek értük is és a szokásos nagy iramú játékkal és agresszivitással próbálták az NB I B Piros csoport egyik legerősebb csapata, a Baja játékosainak kedvét szegni.

Az első negyedben 6-0-al kezdtünk, majd 11-2 is volt, de szép lassan közelített a bajai csapat és a negyed vége előtt már 22-23-ra vezettek is egy támadás erejéig. A második etapban hasonló volt a forgatókönyv, mivel megint elhúztunk pár ponttal, de a védekezésünkbe többször is hiba csúszott, nem voltunk kellően agresszívak, késtünk a hárompontosokról, melyet e szakaszban kiváló dobó teljesítménnyel büntettek a rutinos vendégeink, így döntetlennel mentek a mieink az öltözőbe.

A második félidőben végre aztán a védőoldalon is megvolt a kellő agresszivitás, pár perc alatt elhúztunk 64-53-ra és az iramot végig diktálva, egy negyed alatt 30 pontot termelve 78-65-re léptünk el ellenfelünktől a harmadik negyed végére. Aki azt hitte, hogy a fiúk hátradőlnek, az nagyot tévedett, mivel a negyedik játékrész elején egy 13-0 szakaszt repítettek, amivel a 34. percben már 91-65-re vezettünk, így lényegében eldőlt a mérkőzés. A hátralévő időben a 9 emberes aktív rotációt tovább bővítve Faragó Peti mindenkinek lehetőséget adott, így Kódor Tomi itt is pontot szerezhetett az U20 meccs performansza után. A végére valamit kozmetikázott az eredményen ellenfelünk, de ez a lényegen már semmit sem változtatott.

A múlt heti, nehéz győzelem után ma extra csapat teljesítményt nyújtottunk, 9 emberünk játszott 13 és 26 perc között és tett a közösbe 11 és 20 közötti VAL értéket. Amikor egy csapatban ilyen teljesítmények vannak, akkor azt nehéz legyőzni. Csak így tovább srácok, dolgozzatok tovább keményen, készüljetek a következő erőpróbára!

Faragó Péter : Az első félidőben nagyon nem volt mit csinálnunk, mert a Baja 60-65 százalékkal dobott mezőnyből, ettől függetlenül nagyon elkéstünk a hárompontosaikról. A második félidőben viszont a hosszabb pad, a lendület miatt úgy érzem, hogy a harmadik negyedre eldöntöttük ezt a mérkőzést. Örülök neki, hogy így nyertünk, mert ez volt az első igazi olyan érték mérőnk, amikor egy szerintem top csapatot láttunk itt. Olyat, aki még nálunk is komolyabb potenciállal rendelkezik, de a mi padunk hosszabb és több bevethető és jó játékosunk van, úgyhogy ezért nyertük meg ezt a mérkőzést.

Vendég edző nyilatkozata
Cservék Csaba : Sajnos gyenge napot fogtunk ki a védekezésben, a dobásban úgy gondolom idegenben nyolcvanegy pont az szép. Védekezésünk volt gyenge, gratulálok az ellenfélnek. Ebből kell építkeznünk, remélem a következő mérkőzésen már jobb lesz.

Fotó: Láng Győző