NB 1/B: Az elejétől eltekintve végig kontrolláltuk az összecsapást

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

Vasas Akadémia – TF BP 93-75 (23-20, 23-18, 25-20, 22-17)

Vasas Akadémia: Radics 13/3, Boros 6, Farkas 14/12, Debreceni 4, Andrássy 6. Csere:Sólyom 7/3, Barócsi 10, Kelenföldi 20/9, Dormán 7/3, Moravcsik 4, Steier -, Kódor 2. Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Aigbabu 

TF BP: Somogyfoki 18/9, Kerkai 14/6, Kutrovich 12/3, Karosi 8/6, Timkó 4. Csere: Rozs 8/3, Tököly 8, Szántó 3/3, Csík .,Vezetőedző: Beák Gábor, edző: Nagy Bálint

A mérkőzés előtt örömmel konstatáltuk, hogy bár Medve Máté betegség, Krasovec Ádám pedig sérülés miatt hiányzott, Moravcsik Áron már játékra alkalmas állapotban mozgott a melegítésnél, bár a szokásoktól eltérően még nem kezdett.

A meccs a tőlünk már megszokott nagy iramban kezdődött, viszont míg mi elég pontatlanok voltunk, addig ellenfelünk Beák Gábor első mérkőzésén nagyon jól kezdett, így 2-11-nél Faragó Petinek időt kellett kérnie. A stratégia természetesen továbbra sem változott, a játékosokat sűrűn cserélve folyamatos nyomás alatt tartottuk aktuális ellenfelünket, támadásban pedig pillanatok alatt az ellenfelünk palánkja alatt voltunk és a negyed második felében már a feladatok pontos betartásával sem volt baj. A vezetést ki más, mint a fent említett Moravcsik Áron kosarával vettük át a 9. perben és a negyed végén az eredményjelzőn már 23-20-as hazai vezetés állt. A második negyedben egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, de aztán kezdtünk elszakadni a TF csapatától és a 17. percben már elértük a lélektani 10 pontos különbséget. Elég volt azonban néhány könnyelműen eladott labda az indítások közben és rögtön magunkra húztuk a vendégeket és a jól megérdemelt 15 pont körüli különbség helyett „csak” 8 ponttal vezettünk a szünetben.

A második félidő rögtön Dormán Balázs hármasával kezdődött, majd tovább növeltük a különbséget és a 25. percben már közte 15 volt, csakis rajtunk és a könnyelműen eladott labdáinkon múlt, hogy ne érjük el a húszpontos különbséget. Ami késik, az természetesen nem múlik, a negyedik negyedben meg lett a közte húsz és bár a végén valamelyest sikerült az eredményen kozmetikáznia ellenfelünknek, a mérkőzést az első pár percet kivéve végig kontrolláltuk és magabiztosan győztünk.

Külön öröm a nagyszerű csapatteljesítmény mellett, hogy a legjobb értékindexeket 18-20 éves játékosaink, Kelenföldi Doma (20/9 pont, 9 lepattanó, 4 blokk, 31 VAL), Radics Gerzson 13/3 pont, 6 lepattanó, 4 kiharcolt falt, 21 VAL), Farkas Attila (14/12 pont, 2 lepattanó, 4 gólpassz, , 15 VAL), és Dormán Balázs (7/3 pont, 4 szerzett, 3 gólpassz, 14 VAL) tették le az asztalra amellett, hogy csapatként nagyszerűen védekeztünk, valamint 10 játékosunk is 11 és 25 perc között került pályára és a terheket nagyszerűen elosztva pótolták a csapatkapitányukat Medve Mátét és sérülésből lábadozó Krasovec Ádit.

Vasárnap este folytatás a serdülő csapatunk edzője, Lakosa Ákos által a pályán vezetett Nagykőrös ellen.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton