Kosárlabda: a csapategység és a védekezés a siker receptje a Vasas remeklő junior fiúcsapatában

Nagyszerű formát mutat az elmúlt hónapokban a Vasas Akadémia U18-as fiú kosárlabdacsapata a korosztályos bajnokság rájátszásában, jelenleg is a második helyen áll a Piros csoportban. A pasarétiek vezéregyénisége, Cseh Botond értékelte az eddigieket, valamint előretekintett már az országos döntőre is.

H. B. – utanpotlassport.hu

Január elején egymást követő két alapszakasz-mérkőzésen (előbb a Budapesti Honvéd, majd a Falco Szombathely ellen) is kikapott a Vasas Akadémia junior fiú kosárlabdacsapata, ám az azóta lejátszott kilenc mérkőzésen csupán a listavezető NKA Pécs együttese győzte le – két alkalommal – a második helyen álló pasaréti alakulatot.

Az országos bajnoki címre törnek a pasaréti junior fiúk Forrás: Vasas Akadémia

Az országos bajnoki címre törnek a pasaréti junior fiúk  •  Forrás: Vasas Akadémia

Stephen Arigbabu vezette gárda legjobb játékosaként Cseh Botond 14,1 ponttal, 4,9 lepattanóval, 2,3 gólpasszal és 1 szerzett labdával (17,1-es VAL-mutatóval) segíti meccsenként a piros-kékeket.

„Kifejezetten jól teljesítettünk eddig, csapatként remekül működünk együtt – nyilatkozta Cseh az Utánpótlássportnak. – Összességében pozitív meglepetés, hogy most ilyen jól állunk. Előzetesen nem vártam volna magunktól, hogy a bajnokságnak ebben a szakaszában majd a második helyen várhatjuk a rájátszás utolsó fordulóját, és ha minden jól megy, akár az országos döntőt szintén. Ráadásul több olyan meccset játszottunk, amely abszolút önbizalommal tölthet el minket a nyolcas döntő előtt. Úgy érzem, ott az aranyéremre is reális eséllyel pályázhatunk. Nyilvánvalóan, a Pécs nagyon erős ellenfél, de nem verhetetlen, szóval bízom a csapatban.”

Az együttes kiváló kollektív teljesítménye mellett ugyanakkor nem igazán találni Vasas játékost az egyéni statisztikai toplisták legjobbjai között (különösen igaz ez a pontdobók rangsorára).

„Egyértelműen a védekezés a legfőbb erősségünk. Bár a támadásban sokszor hullámzó a játékunk, de a védő oldalon mindig hozunk egy kiegyensúlyozott, jó szintet, még a leggyengébb napjainkon is. Eközben a pontszerzésben sincs egyetlen kiemelkedő egyéniség a keretben, hanem – ahogyan a védekezésben is – a támadó oldalon egyaránt megoszlanak a terhek. Négyen tíz pont felett átlagolunk, illetve a többiek szintén rendre hozzáteszik a magukét.”

Cikk: https://www.utanpotlassport.hu/