NB 1/B: Abbahagyni az ásást

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia  78-59 (28-10, 15-21, 21-14, 14-14)

Nagykőrösi Sólymok KE:  Fehér P. 8/3, Bartos B. 11/6, Molnár M. 18/12, Lakosa Á. 22/3, Mácsai K. 12/6, Csere: Jenei G. 3, Jókai M. -, Mester M. 2, Kónya L. 2, Vezetőedző: Lakosa Zsolt,

Vasas Akadémia:  Radics G. 14, Moravcsik Á.3, Boros M. 16/3, Debreceni D. 4, Kelenföldi D. 4. Csere:Krasovec Á. 4, Farkas A. 9/3, Dormán B. 1, Barócsi Á. 4/3, Meződi P. -, Kódor T. -.. Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Arigbabu, 

A meccs előtt alaposan feltérképeztük a Nagykőröst és a Nyíregyháza elleni hazai vereség ellenére bizakodva mentünk vendégeinkhez. Még bizakodóbbá váltunk, mikor láttuk, hogy Kovács Soma civilben foglal helyet, és sajnálatos sérülése miatt nem tudott játszani. A mérkőzés elkezdődött, és a megbeszélt első támadás helyett egy eladott labdával és egy gyenge védekezéssel megadtuk az alaphangot. 9-2-es hazai állásnál az egész kezdő sor lecserélése sem hozott áttörést, de legalább valami életjelét adtuk annak, hogy visszajöhetünk a mérkőzésbe. A második negyed már szorosabb volt, itt faultra várakozva és kontaktust keresve erőlködtünk támadásban relatív külső kísérletek nélkül. A védő oldalon az első félidőben 5 hárompontost kaptunk kommunikáció teljes hiányából, indiszponáltan és a hazaiak edzőjét idézve enerváltan játszottunk. Ez még neki is feltűnt. A harmadik negyed elején igyekeztünk mindent bevetni, de mint ilyenkor nagyrészt szokott lenni, már csak kapkodás lett belőle. Boros Márk szerzett labdája után visszajöttünk 14 pontra, de ez sem a hazaiakat, sem a mi kispadunkat nem hatotta meg, nyilvánvalóan a saját drámánkkal voltunk elfoglalva. A meccs további része kínszenvedés és formalítás volt. Elutaztunk, leégtünk aztán hazajöttünk. Szakmailag nem nagyon lehet mit hozzátenni, az utóbbi idők legritmustalanabb játéka volt. Akik imádják a szakmai magyarázatokat azoknak mégis lehet szolgálni valamivel. Alulmaradtunk lepattanóban egy viszonylag gyengén lepattanózó csapattal szemben, úgy hogy ebben egyébként top3 -ban vagyunk a bajnokságban. Emellett eladtunk 18 labdát. A nagy erőlködésnek egy 33%-os közeli sikeresség lett a vége ami inkább a nagyon gyenge kategóriába tartozik, 19%-os triplamutatónk pedig úgyszintén. Úgy néz ki, minden évre jut egy ilyen meccs, tavaly az idegenbeli BKG, azelőtt a hazai PVSK, azelőtt pedig a vendég OSE elleni meccs volt ilyen, ahol közünk nem volt a rendezvényhez. Gratulálunk a hazaiaknak, általában szoros meccseket szoktunk játszani játszunk velük, ez a mai nem volt az. Van egy idevágó idézet, miszerint: Ha gödörben vagy, mindenképp az ásást hagyd abba legelőbb. Ezt fogjuk tenni, nem érünk rá drámázni, jönnek a meccsek és javítunk. Kis frissítések és változás várható. Ezen kívül is bízunk a csapatban annyira, hogy legközelebb a jobb arcunkat mutatjuk.

Lakosa Zsolt: Ezen a meccsen védekeztünk talán a legjobban, ebben a szezonban. Lelkes játékkal, közepes támadással is tudtuk uralni a mérkőzést. A Vasas szerencsére enerváltan játszott, ezért tudtunk simán nyerni. Gratulálok a fiúknak, és remélem örültek otthon a szurkolóink is!

Faragó Péter : Óriási csalódást jelentett számomra a saját csapatom játéka. Megpróbálok a következő két-három napban normálisan aludni, igyekszünk jól eltölteni ezt a rövid időt, mert kedden megyünk Miskolcra, ahol újra nekifutunk, és megpróbálunk javítani. Szakmailag jelenleg nem is tudok mit mondani, meglepett engem is ez a formahanyatlás. A hazaiak feloldódottan és jól játszottak, gratulálok nekik!

Fotó: Bornyi Márton