NB 1/B: Évértékelés

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

OSE LIONS -VASAS Akadémia 79-48  (21-10, 18-20, 17-5, 23-13)

Vasas: BOROS 18/12, Moravcsik -, Katona 10/6, Kovács 6, Andrássy 2.

Cserék: KELENFÖLDI 2, Sólyom 3, Csík Ricsi 2, Csík Roli -, Barócsi 2, KOFLANOVICS 3/3.

A mérkőzésről pár szó: A meccs elejétől kezdve, szalonhangulatban csordogált a játék, melynek a közepén egyszer felébredtünk, majd utána egy fél szezonra való hibával visszaengedtünk az ellenfelet, amely újra kialakította a különbséget. Nálunk gyengébb csapatok játszottak itt szorosabb meccset, kimondottan bosszús vagyok azért mert a múltkori hazai Veszprém elleni meccs után nagyobb ellenállást vártam volna magunktól. Sajnos rosszul játszottunk ma. Rosszul dobtunk, büntetőztünk( megint), lepattanóztunk, védekeztünk. Ennyit erről. Az ellenfélnek pedig gratulálok a győzelemhez.

Egy kicsit pedig most értékelném az évet,:

A VASAS Akadémia a 7. Helyen fejezte be a szezon felét. 7-6 győzelem-vereség mutatóval. Mindenki, aki mögöttünk van vereséget szenvedett tőlünk, mindenki aki előttünk van a táblázaton megvert minket. Egyszerű játék ez a kosárlabda, mondják sokan. Dehogy egyszerű…

Gyönyörű játék, nem egyszerű. Elmesélem inkább, hogy történt ez. Szezon elején az öltözőben a csapat megfogalmazott magának egy célt. Pozitív mérleggel akarunk állni a szezon felénél. Ezt úgy értük el hogy szerintem nagyon fontos idegenbeli meccseket nyertünk meg riválisaink otthonában főleg. Stabilitás és egyensúly jellemezte a csapatot. Zsinór 2 vereség között ismét elhoztunk egy nagyon értékeset Miskolcról. Majd jött megint zsinór 2 vereség. Ezek a csapatok mind nálunk erősebbek, de az nem azt jelenti hogy nem lehetett volna győzni egyszer. A tendencia azt mutatja már hogy vannak felülről építkező csapatok akik most szeretnének mindent. Próbálunk versenyezni ezekkel a csapatokkal is. Így végeztünk pozitív mérleggel, amihez gratulálok a csapatnak. Mondhatnám hogy meglepetés nem történt, mindenki a helyén van. Arra azért figyelni kellett hogy kellemetlen vereségek ne legyenek, nem is voltak, kellemes győzelmek sem. Sikerült stabilan 2 fiatalnak jobban beépülni a csapatba és 2 junior korú játékos is bontogatja a szárnyait. Volt egy öltözői beszélgetésünk az Ose meccs után. A csapat most új célt állít, azzal hogy elérte azt amit kitűzött magának. Az új cél pedig abból áll, hogy feltegyék a kérdést hogy mi az amit egy laza bizonyossággal (HIT) el tudunk érni( BŐVEN MEGHALADNI). Én ismerem annyira a csapatot hogy lássam hogy milyen cél következik. Ehhez azonban megerősítések kellenek. Ugyanúgy ahogy eddig. Januártól pedig irány a playoff és ha el tudjuk hinni amit kitűztünk, akkor sem tudok garantálni semmit egy dolgon kívül. A Vasas Akadémia csapatát legyőzni kétszer egy párharcban életük feladata lesz. Mindezek mellett szeretném ha fiataljaink stabilabbak lennének fél szezonnyi rutinnal. Ha a csapat egészsége is engedi akkor pedig talán sikerül egyszer 12 teljes játékossal kiállni.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok. Foglalkozzatok egymással és a szeretteitekkel egy kicsit mert hamar eltelik a pihenő és folytatjuk a játékot. Most azonban álljon itt nektek az első megerősítésetek a munkátokról: 7-6, pozitív mérleg és cél teljesítve. Tűzzetek ki újat és menjünk végig rajta. Találkozunk hamarosan.

Fotó: Bornyi Márton