NB 1/B: Fontos győzelem

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

OMNIA PUB and FOOD Békés- Vasas Akadémia  76-86 (22-22, 27-25, 17-20, 10-19)

Vasas: MORAVCSIK 13/3, BOROS 19, Katona 17/12, Kelenföldi 8, Andrássy 12.

Cserék: Sólyom 3/3, Kovács 7, STEIER 6/6, Barócsi -, Horváth 1.

9-2 áll az eredményjelzőn, amikor elindulok a jegyzőkönyvasztal felé hogy kikérem az első időmet, de valamiért nem teszem. Várok vele kicsit mert pár bravúrkosár ás nálunk elkapkodott ziccerek után, talán még nem nyomom meg a pánik gombot. Igazam lett, mert perceken belül egy 10-0 rohanással át is vettük a vezetést. Kissé puhák is voltunk az első negyedben, a Békéstől nem szokatlanul kapott kosár után is indítottak. Lemaradtunk a rotációkról, sovány vigasz volt hogy ők is, így kiegyenlített játékot hozott az egész félidő. A második negyedben aztán körvonalazódni látszott hogy mire számítsunk az ellenféltől, ekkor nem sikerült elhúzni még tőlük. A harmadik negyed elején akcióba léptek addig visszafogott teljesítmény nyújtó játékosaink is és legnagyobb meglepetésemre a Békés alacsony szerkezetre váltott. Erre reagálva megléptem én is ugyanezt, láthatóan jobban kedvezett ez nekünk. A lepattanókat ebben a szerkezetben is jól szedtük, védekezésben pedig megvalósítottuk a már eredetileg az első félidőre is alkalmazandó védekezést. Úgy látszik, ennyi a megvalósulási idő. A harmadik negyed elején az addig 6/0 triplánál járó Katona Robi beemelt 4/3-mat, Boros Márk pedig missmatchekből volt eredményes. Már majdnem vége volt a meccsnek, mikor a Békés újra erőre kapott, mi figyelmetlenek voltunk és -9 pontról át is vették a vezetést. Mindenre volt válaszunk, tudtunk rohanni és indítani is bár még mindig sok volt a pontatlanság. Éreztem hogy még egy löket kell, ezt a löketet Steier Bence adta ma meg, aki egymás után emelt 2 hárompontosával 7 pontra növelte az előnyünket, amit Boros 2+1 akciója után Robi félidei 4 triplája 13 pontra növelt. Innen nem volt visszaút már a hazaiaknak. A végén egy eladott labdával és pár kihagyott büntetővel felzárkózott a Békés de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Örülök neki, hogy a második félidőben megújulva de ugyanazzal az energiával léptünk fel és mindenki realizálta hogy elsősorban védekezni kell a győzelemért, nem túldobni a hazaiakat.

Kiemelendő teljesítmények:

Moravcsik Áron, már azt kell mondjam hogy hogy hozta a szokásos jó formáját.

Katona Robi , a második félidőre összeszedte a dobását és addigi 6/0 mutatóját egy 4/4 triplával toldotta meg, hozzájárulva a győzelemhez.

Boros Márk az egész meccsen feltartóztathatatlan volt, betörései és befejezései nagyban segítették a csapatot.

Steier Bence támadásban két jó triplával segítette a csapatot a legjobbkor, és lépett erő kulcsemberré fontos pillanatokban.

Kovács Bubu hasznosan játszott és védekezett az egész mérkőzés során.

Fotó: Bornyi Márton