NB 1/B: Haladunk a rájátszás felé

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Knipl Kft. Bonyhádi KSE  94-72 ( 29-14, 23-15, 19-23, 23-20)

Vasas: MORAVCSIK 15/6, Sólyom 8, BOROS 10, Kovács 8, ANDRÁSSY 14/6.

Cserék: KATONA 13/9, Csík Roli 5, KELENFÖLDI 12, Kozma 3, Horváth 3/3, Koflanovics-, Kódor 3.

A nagykőrösi mérkőzés után, kimondva, az első kötelező előtt álltunk a szezonban. Ilyenkor a legnehezebb az edzői feladat, mert a kiszámíthatatlanra kell készülni. Ellenfelünk hol nagyon jól játszik erős csapatok ellen, hol feladja hamarabb, hol pedig meglepetés győzelmet arat. 3 sarokpontot emeltem ki az öltözőben. Az első, hogy kapott kosár után is indítsunk és próbáljunk átmeneti játékokból kosarat szerezni. Ezt sikerült megvalósítani. A második a lepattanó harc. Ezt is sikerült. A harmadik pedig a megfelelő rotáció használata. Ahhoz, hogy mindenki lehetőséget tudjon kapni az kell, hogy az összes beálló játékos maximumot nyújtson. Hellyel-közzel megvalósult ez is. A harmadik negyeddel nem vagyok megelégedve, mert sajnos felerősödött az a természetesen normális emberi szokás, ami szerint kissé érdektelenné vált a meccs számunkra 25 pontos vezetésnél. Nem tudtunk megújulni és még nagyobb sebességre kapcsolni. Ennek az is volt az oka, hogy különféle szerkezetekkel álltunk fel.

A meccsről: A Bonyhád kezdőjéből Baki Sanyi nem jött el, a vezetőedző és 3 U20 játékos pedig a meccs negyedik negyedében esett be a terembe. A maradék srácok pedig küzdöttek becsülettel, de ez van…

Az első negyedben igazából el is dőlt a mérkőzés. Ekkor nagy sebességgel játszottunk és labda nélkül is remekül mozogtunk. Ehhez társult egy első negyed béli 6/4 triplázás is és pár remek gólpassz. Védekezésben le voltunk maradva a támadóidő végén eleresztett bravúr triplákról. Kisegítéseink és labdás védekezésünk meg is zavarta az ellenfelet, amiből pár könnyű kosarat is sikerült elérni. Zóna ellen remekül működtek a játékok, a magasak és kicsik jól és ütemben futottak be üres területre, amelyet újabb mozgások követtek. Mondhatom, hogy lassan begyakoroljuk a zóna elleni játékot a meccseken. A második félidőben a létszámfölényes megoldásaink százaléka lecsökkent és büntetőzni is elfelejtettünk. 15 szerzett labdánk és 26 gólpasszunk, ami a legutóbbi meccsnél is több dicsérhető. Gratulálok a győzelemhez, amivel a csapat elérte a 11. Győzelmét a szezonban.

Fotó: Bornyi Márton

 

 

 

 

 

 

Kiemelendő teljesítmények:

 

Áron remek ütemben mozgatta a csapatot ma és külön tetszett, hogy igyekszik megdobatni a fiatalokat. Remekül variálta, hogy mikor kell támadni és mikor osztogatni.

 

Boris a pálya minden területén aktív volt és nagy sebességgel játszott. Tripla dupla közeli teljesítménye és javuló védekezése is örömre ad okot.

 

Géza az utóbbi 2 mérkőzésen nagyon hatékony. Lepattanó, védekezés és támadási feladatokat egyszerre ellátva dolgozik a csapatért.

 

Robi a kispadról jött és lendületet adott a csapatnak, egyre javuló külső dobásaival és szerzett labdáival, valamint jó besegítéseivel.

 

Kelenföldi Domi már az előző meccsen is hatékony volt viszonylag kevés idő alatt, ma újra megtette ezt már több rendelkezésre álló idővel, egyre jobb formát mutatva. Ez nem kerüli el a figyelmem. Ahogy az sem, hogy ennek a kétszeresét dobhatta volna ugyanennyi idő alatt, ha nem a sült galambra vár, hanem agresszíven értékesíti a helyzeteit.

 

Folytatás 2 hét múlva Pécsen, egy számunkra létfontosságú meccsen. Sok sikert a Bonyhádnak a továbbiakban!