NB 1/B: Hiányzott egy kis lendület

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Salgótarján   64-67 (14-9, 17-24, 18-21, 15-13)

Vasas: Moravcsik 4/3, Farkas 10/6, Boros 18/12, Kelenföldi 6, Krasovec 15/3.

Cserék: Radics 4/3, Medve 2, Debreceni 3, Dormán-, Barócsi 2.

Az első negyed a mi stílusunknak kedvezett. Abszolút bontottuk bentről és kintről is a vendégeket. Nem nagyon találták az ellenszert. Négy olyan védekezésünk is volt, mikor lejárt a támadó idő, annyira kiszorítottuk őket. Hozzátartozik , hogy sok második esélyt is engedtünk ekkor a támadó lepattanók miatt. A második negyedben a rossz segítéseinkből az ellenfél üres dobóhelyzetekhez jutott, amit ki is használtak. 7/6 triplával ebben a negyedben. Mi pedig fáradtan kullogtunk fel a labdával, nem nagyon tudtunk ritmust váltani. Ha volt védőlepattanónk akkor nem indultunk meg, kosár után pedig adaptálódtunk a lötyögéshez. A harmadik negyedben felpörgött a meccs, a vendégek jól kosárlabdáztak, nőni is kezdett a különbség. 50-39-nél kaptunk egy kicsit észbe, jól is sikerült frissíteni. 50-44-nél jött a vendég időkérés, utána is úgy nézett ki hogy megtaláltuk a ritmusunkat. A végén jött ki a fejbeni teljes fáradtság, a rotációink után érkezett egy-két extra kosár a Tarjántól. Így is volt esélyünk még egyenlíteni, de két büntetőt hibáztunk kulcs helyzetben.

Összességében, a vereség ellenére úgy érzem hogy amit gyakorolunk védekezésben abból látok valamit visszajönni és egészen jól is működött  a mérkőzésen. Erre lehet alapozni. Támadásban a harmadik negyedben kevesebbet járt a labda, nem igazán volt betörés kiosztás játékunk és egészen üres helyzetekben sem találtunk be, ez igaz volt az első félidőben is. Úgy gondolom, hogy ha az első negyedben még bemegy 1-2 tripla akkor onnan az ellenfél se tudott volna visszajönni ebben a tempóban. Így utolértek bennünket majd meg is előztek, innen már pedig nem volt meg a szokásos lendület ami minket jellemez. Hiányzott az átütő erő is, illetve a negyedik negyedben elvesztettük az egyéni párharcokat is, főleg palánk alatt Sömenek rendezte le a meccset a Tarjánnak.

Szakmailag nagyon nem megyek bele most a részletekbe, ma küzdöttünk inkább izzadságszagúan és fáradtan, majd a jobban kosárlabdázó csapat nyert. Igyekszünk most frissíteni magunkon, hogy a megerősödött PVSK gárdáját meg tudjuk verni. A Salgótarjánnak gratulálok a győzelemhez, a sajátjaim pedig ne búsuljanak, tudunk sokkal jobban is játszani, hamarosan itt a lehetőség megint bemutatni…

Fotó: Bornyi Márton