NB 1/B: Küzdelmes mérkőzésen győzelem

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Nagykőrős – Vasas Akadémia 70-87 (25-28, 8-15, 21-22, 16-22)

Vasas: MORAVCSIK 9/3, BOROS 14/3, SÓLYOM 21, Steier -, ANDRÁSSY 19.

Cserék: KOVÁCS  8, Katona 5/3, Kelenföldi 6, Kozma 3/3, Csík Roli -, Barócsi 2, Koflanovics -.

Mindenre felkészültünk, csak arra nem, ami fogadott minket. Molnár Miki utcai ruhában, Mácsai el sem jött, nem gyógyultak meg a Kőrös betegei. Emiatt különösen kértem, hogy figyeljünk oda azokra, akik helyettük játszanak, mert kettőzött erővel fognak küzdeni. Az első negyed All Star gála jellege után rátaláltunk a védekezésünk ritmusára is. Vegyes védekezés és zóna ellen is lendületesen játszottunk, a megbeszéltek szerint. Távolról nem céloztunk jól az egész meccsen, de remekül bontottunk és mozogtunk labda nélkül is a betörésekre. Az első félidő számunkra megnyugtató előnnyel zárult, a rossz kinti dobószázalékunk ellenére is. A harmadik negyedben tovább nőt a csapatok közti távolság, de a kegyelemdöfést nem sikerült bevinni. A Nagykőrös nem akart leszakadni és távolról is kezdtek betalálni, szívósak voltak. Rendkívül fizikális volt a játék ebben a szakaszban. A negyedik negyed elején teljesen elkészültek az erejükkel és a végére átrohantunk rajtuk. A győzelem nem forgott veszélyben az egész meccs alatt, bár voltak melegebb pillanataink. A Kőrös megtett minden tőle telhetőt, tisztelet jár érte. Sajnálni nem fogom őket, mert minket sem sajnált senki azalatt a másfél év alatt, amíg egyszer sem tudtunk kiállni teljes csapattal. Ilyen a sport, ma könnyebb dolgunk volt, ilyen minőségben. Most szeretnék a sajátjaimról is beszélni.

Kiemelendő teljesítmények: Csapatszinten a 17 százalékos triplázásunkra 60 százalékos közeli és 73 százalékos büntető volt a válasz. Állandó szerkezeti hátrányunk ellenére 17 támadó lepattanót szedtünk, volt mellé csapatszinten 18 szerzett labda és 23 gólpassz. Azt hiszem teljesen megérdemelten nyertünk. A védekezésünk színvonala ma sem csökkent. A kérésemet pedig többen teljesítették amikor edzőkollégánk, Lakosa Ákos megfékezéséről beszéltünk. 15 pontos első félidő után mindössze 6 büntetőt engedélyeztünk neki a második játékrészben. Egyébként remekül játszott az elsőben.

Moravcsik Áron a mai napon nagyon jó ritmusban mozgatta a csapatot és a negyedik negyed közepén kulcs távolival hűtötte le a kedélyeket. Mindössze 9 dobott ponttal ért el 24 VAL-t.

Boros Márk, nagy energiákat fektetett a mai napon a védekezésbe és emellett támadásban és a vonalról is jó százalékkal dolgozott. Különösen tetszett a második félidőben bemutatott védekezése és sebessége.

Andrássy Géza megint mindenese volt a csapatnak a palánk alatt, védekezése Fulvió-n is jó volt. Rengeteget helyezkedett és aktív volt a támadó palánk alatt, talán díjazhatták volna jobban is az igyekezetét.

Sólyom Boti, a meccs elején nem nagyon találta a ritmust, de azt igen hogyan lehet eredményes. Többet mozgott labda nélkül, ugyanolyan ritmusban dobott kintről is. A második félidőben egy periódusban magára talált. Nem volt az év meccse tőle, szerintem jócskán maradt a tankban még.

Kovács Bálint az első félidőben a támadó lepattanók megszerzésében jeleskedett, a másodikban pedig jött az a statisztikai mutató, amit csak +/- ként említenek. Látványosan jobbak voltunk, mikor pályán volt, ez a mutatója + 23 lett a meccs végére.

Nagyon tetszett, hogy Kelenfölditől, Kozmától, Barócsitól láttam jeleket arra, hogy nincsenek megelégedve a jelenlegi szerepükkel a rotációban és igyekeznek bizonyítani.

Katona Robi a mai napon két nehéz utánpótlás meccs levezénylése után Újpesten autóba ülve jött le a csapat után Nagykőrösre, majd ott feltöltötte az elemet magában és nagy energiákat szabadított fel saját és a csapata számára is. A dobószázalék csak egy dolog, a csapat viszont minden…

Gratulálok a csapatunknak, hogy megszerezte a 10. győzelmét a bajnokságban! Ez remek részmegerősítés és mint mindig, most is helyén volt szívünk, még egy letaglózó vereség után is. Szombaton a Bonyhád gárdáját fogadjuk a Sport 11-ben.

Fotó: Bornyi Márton