NB 1/B: Ritka lehetőség

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – PVSK Kronosz 108-49 (29-10, 22-17, 27-15, 30-7)

Vasas: MORAVCSIK 10/3, Katona 6/6, BOROS 10, KELENFÖLDI 16/3 ANDRÁSSY 10.

Cserék: Koflanvics 2, Barócsi 8, Horváth 6/6, SÓLYOM 18, Csík Roli 7/3, Steier 4/3,  KOVÁCS 11.

Kezdjük a legelején. A csapat a héten úgy készült, hogy a PVSK az A csoportos keret tagjaival érkezik és lehető legjobb felállásában küzd majd ellenünk. A Budafok elleni hosszabbításos meccsen megszerezték első győzelmüket, ami tapasztalatból tudom, erős lökést adhatott volna nekik a továbbiakra. Nagyon a csapatot nem kellett motiválni, előző nap idéztem nekik a PVSK honlapjából megírt beharangozóból. Ilyenkor természetesen nem a negatív és görcsös megmutatni akarás dolgozik a csapaton, hanem a dominancia és a játék élvezete. Három dologra készültünk a meccs előtt. Az első hogy legyen gyorsindításunk, mert fontos, hogy a behúzódó védekezésük ellen könnyű kosarakat tudjunk dobni. Ehhez kell a jó védőlepattanózás. Betörések után, extra passzokkal jól osszuk meg a labdát. Betörés utáni betörés egy behúzódott csapat ellen nem a legjobb. 29 gólpasszal sikerült ez is. A harmadik pedig a védekezésben való helytállás. Erős kisegítéseinkre short roll ( rövid leválás) volt a válasz, erre is készen voltunk, továbbá a staggerd( dupla hídelzárás) védésére is. Így maradt az utolsó 6-8 másodperc egyéni felelősség és 1:1 védekezés. 44 lepattanó, 29 gólpassz 155-22 IBM arány. Ezen felül meg kell említeni, nem bántva a tegnap játszott PVSK játékosokat hogy Demeter, Bíró és Berkics nélkül azért más szintet képviselnek. Azt is hozzáteszem, hogy nem vagyok jós de ha az említett játékosok szerepelnek, akkor is markáns differencia lett volna a két csapat között. Most pedig beszéljünk kicsit a mieinkről.

A meccs engedte hogy minden egyes játékosomnak lehetőséget, és jó lehetőséget tudjak adni. Moravcsik Áron szállította a dupla-duplát ma is. 21 perc alatt 12 gólpasszt osztott ki. Külön öröm mellé a csak 2 eladott. Megemlíteném még hogy Áron úgy átlagol ilyen mutatókat, hogy idegenben is ad gólpasszt nem csak otthon. Csak azért írom le így mert a régi nagy öregek a hajlamosak voltak otthon 12 gólpasszos meccset lehozni majd idegenben 2-3 gólpasszal végeztek és úgy jött össze az átlag , hogy otthon azt is beírták gólpassznak ha hozzáért a támadásban a labdához:) Ennyit azért fejlődött a statisztikaírás.

Boros Márk szolid meccset hozott, nagy energiákat fektetett a meccsbe, ha néhol lassított is kicsit, azért aktívan töltötte a 20 percét.

Andrássy Géza dupla-duplázott 20 perc alatt, elégedett lehetek vele is.

Kelenföldi Domi kezdőként agresszív megmozdulásokkal vétette észre magát, abszolút végrehajtva az edzői kéréseket.

Kovács Bubu és Barócsi Ádi remekül dolgoztak a palánk alatt, mindketten viszonylag kevesebb idő alatt értek el kitűnő dobószázalékkal 19 pontot .

Sólyom Boti volt a mai nap legjobbja, mindkét mérkőzésen óriási energiával, kevés hibával és 100 %-os mezőnnyel jutott el 18 pontig, majd U20 meccsen is folytatta ezt.

Horváth Hunor első debütáló mérkőzésén sok lehetőséget kapva magabiztosan játszott és nagyon tetszett a hozzáállása.

Gratulálok a csapatnak, jól játszottunk, nem meglepő a nagy arányú siker sem, a visszavágón pedig egy nagyon jó meccsre számítok majd Pécsen. Sok sikert kívánok a PVSK-nak a továbbiakban.

Fotó: Bornyi Márton