NB 1/B: Támadó felfogású bemutatkozás

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Budafok  91-82 ( 22-19, 23-24, 31-21, 15-18)

Vasas: MORAVCSIK 11, KATONA 15/9, Boros 10/3, Kelenföldi 14/3, ANDRÁSSY 29/9.

Cserék: Kozma -, Steier -, Sólyom 8/6, Kovács 2, CSÍK ROLAND 2, Csík Richárd -, Koflanovics -.

Az első negyed elég kiegyenlített játékot hozott. A Budafok rendre megindult könnyelmű eladott labdákból és szerzett könnyebb kosarakat. A támadó oldalon sikerült kihasználni gyorsasági fölényt, az egész meccsre kihatóan könnyen bontottuk a főleg festékben tömörülő vendégeket. Pár bedobott hárompontos után kijjebb kellett lépniük ránk és ahogy terveztük, remekül mozgott labda nélkül a csapat ebben a periódusban. Így csordogált a mérkőzés, majd egyszer csak jó érzékkel elkezdte erőltetni a benti játékot a Budafok. Borzalmas védekezések, megelőzések hiánya, puha, ütközés nélküli játék jellemezte a csapatot. Ebben a negyedben a palánk alól kaptunk 14 pontot és 6 büntetőt. Látszott, hogy ha nem működik jól a második félidőre a besegítés és a center védés, komoly bajban lehetünk. Ráadásul az ellenfélből Tóth Szabolcs remekül szállt be az addig 3 faultot összeszedő Horváth Marci helyett. A félidőre elvesztettük a lepattanó csatát és volt 11 eladott labdánk, mégis vezetéssel vonultunk el a félidőre. Ez ám a statisztikai bravúr. Ez lehetett az egyetlen örömöm, a játék képét látva viszont elkeseredett voltam. Ilyen szinten szégyenteljes, demoralizáló kosarakat kaptunk, a testbeszédünk pedig egy közelgő temetésre utalt…

Sejtettem hogy nem lesz probléma, mert ahogy beléptem az öltözőbe lehajtott fejeket és csalódottságot láttam, ami azt mutatta hogy vezetésünk ellenére nagyon bosszús és elégedetlen a csapat a mutatott játékkal. Joggal lehettek. A harmadik negyedben egy sebességi szinttel feljebb lépett a csapat, végre volt védőlepattanónk és szerzett labdánk amiből gyorsabban tudtunk indulni. A palánk alatti védekezés végre jobban működött és indításban megtaláltuk a kinti dobókat is. A negyedik negyed közepére gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a végét szorossá tettük, de viszonylag simán, nagy erőlködés nélkül hoztuk az első mérkőzést ami lendületet adhat a továbbiakra. Akadtak borzasztó és nagyszerű egyéni teljesítmények amiből szeretnék pár pozitívat kiemelni.

Moravcsik Áron egy lepattanó híján tripla-duplát ért el, ha ezt tudom talán többet hagyom pályán mert nálunk a statisztika számít leginkább:) ( Nem:)). Áron remekül bontotta védelmet egész meccsen és kérésemnek eleget téve ment a lepattanókért. Az assist-turnover ratioval nem vagyok elégedett, 10 gólpassza mellé 5 turnover párosult.

Katona Róbert hozta a stabil játékát, viszonylag kevés dobásból érte el 15 pontját és 5 gólpasszal vétette észre magát. Szolid teljesítmény.

Andrássy Géza, 21 perc alatt 92%-os mezőnymutatóval ért el 29 pontot és 7 lepattanót. Védekezésben is dicsérhető, kipontozódásáig rendkívül jól játszott ma.

Csík Roland nem szerzett ugyan sok pontot, de egy közép távolijával és védekezésével észrevehető volt a pályán. Védekezése az addig megfoghatatlan Vargán nagyot lendített a csapaton és energiákat szabadított fel a többiekben is.

Legközelebb a Honvéd ellen játszunk. Vasárnap várunk szeretettel mindenkit a Dózsa György úti csarnokba, remek meccsre van kilátás. Szeretnék gratulálni a győztes meccsen debütáló Horváth Balázs és masszőrünk Valkay Balázs első győzelméhez, további sikereket kívánok srácok!

Fotó: Bornyi Márton