NB 1/B: Újra a rájátszásban

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Omnia Pub & Food Békés 99-69 (26-20, 23-16, 29-11, 21-22)

Vasas: MORAVCSIK 7/3, SÓLYOM 15/6, BOROS 10, Steier 6/6, ANDRÁSSY 20.

Cserék: KATONA 15/15, KELENFÖLDI 10, Kovács 4, Barócsi 7, Horváth -, Kozma 2, Koflanovics 3/3.

Vajon miért divat a sportban az örök elégedetlen edző? Ezt a kérdést tettem fel magamnak hazafelé autózva a mérkőzés után. Én is ezt a benyomást kelthettem, mikor Pécsen az öltözőben egy nagy diadal után azt mondtam hogy ez az egész csak akkor ér valamit, ha otthon nyerünk a Békés ellen. A kijelentésem megszokott volt, de ezzel jelentőséget rendeltem a mai meccshez is. Viszont kissé elvettem az örömöt, bár nem akartam. Ezzel további folyamatos figyelemre és éberségre ösztönöztem a gyerekeket. Elengedtem magamat én is mostanra, mert a VASAS AKADÉMIA csapata zsinórban másodszor a rájátszásban, ráadásul hetediknél rosszabbak már nem is lehetünk. Lehetek elégedett, mert ez errefelé mindenkit kétszer annyi munkára ösztönöz. Elégedett vagyok, hogy új célokat állíthatunk magunk elé. Köszönjük a lehetőséget.

A Békés csapata Koma Dani nélkül állt fel, jobbulást neki ezúton is. Majdnem 100 pontot kaptak meccsenként, azt hiszem az előzetes készülés közben sejteni lehetett hogy a támadással nem lesz gond. Átlagosan már több mint 62-68 mezőnykísérlettel játszunk majdnem mindenki ellen ami jónak mondható. Nagy iramban kezdtük a mérkőzést, de nem voltam nyugodt, túl szabadon játszhatott a Békés. A második negyed elején több volt a lepattanónk és megint jeleskedtünk a támadó lepattanó oldalon, ezzel több második esélyt szerezve. Az ellenfélben Krstic volt a vezér, Katona Robi beállása és védekezése fékezte meg őt és a Békést egy kicsit. Félidei 13 pontos előnyünk birtokában nem voltam felhőtlenül boldog, de nem elégedetlenkedtem. Idő kérdése volt hogy kicsit feloldódjunk és kemény védekezéssel és határozott, szépen kidolgozott támadásokkal nagyobb előnyre tegyünk szert. Pozitív volt az a tudatos hozzáállás amivel játszottunk. Fontos volt, hogy 25 percnél nagyon többet senki ne játsszon, mert 8 napon belül harmadik mérkőzésünk következik. A mérkőzés után elmondtam de most is kiemelem hogy rendkívül örülök a sorsolásunknak. A maradék 5 meccs lehetővé teszi, hogy a legjobb ellenfelekkel játszva készüljünk fel a velük való párharcra. Nem kell  nagy jósnak lenni hogy lássuk, vagy a MAFC vagy az Ose lesz az első körös ellenfelünk és mindkettővel még játszunk. Szeretném azt is lemérni,  hogy az első körhöz képest jelenleg ki hol tart, ki milyen formában van. Kiemeltem azt is, hogy most új célokat tűztünk ki, nem engedjük el a hátralévő meccseket a biztos pozíciónk ellenére sem. Gratulálok a csapatnak a mutatott játékhoz, a Békésnek pedig sok sikert a folytatásban.

Kiemelendő teljesítmények: Pár momentumot ragadnék meg. Áron és Boris rutinosan játszott, Robi és Géza támadásban és védekezésben is nagy szeletet vágott magának a közös tortából. Kelenföldi Domi ismét jól szállt be és agresszívan játszott, Sólyom Boti pedig a harmadik negyedre szedte össze magát. A csapat többi tagjára sem lehet panasz, ez igazi szép teljesítmény volt.

Szombaton Mafc elleni mérkőzés következik a Gabányiban. Többet várok mint a hazai meccsen. Még egyszer gratulálok, és azt hiszem lehetek elégedett és sokat váró, ambiciózus edző egyszerre.