NB I/B: A Sport11 házi rangadóján most jobb volt a TF

Férfi NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 5. forduló, Sport11, mérkőzésösszefoglaló 

Tehetséges Fiatalok – BP – Vasas Akadémia 68 – 53 (16-10, 17-13, 14-18, 21-12)

Sport11, 200 néző, vezette: Vida J., Gaál, Horváth Cs. (ellenőr: Mocsai)

A TF legjobb dobói: Beák 17/6, Buzás 15/6, Szobi 11/3

Vasas Akadémia: Moravcsik 8, Katona R. 6, Boros 14, Andrássy 6, Peringer 10.
Csere: Csík Ro. -, Kiss B. 4, Kozma -, Steier -, Völgyi 2, Kovács 3. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

 

Aki figyelmesen átolvassa a fentebbi sorokat láthatja az egyik legtényszerűbb okát annak, hogy felnőtt csapatunknak lényegébe véve miért is nem volt esélye a győzelemre a szintén a Sport11-ben edző és játszó riválissal szemben: 0, azaz nulla hárompontost tudtunk értékesíteni – 16 kísérletből, melyek közül igen kevés érkezett ritmusból és jó kiválasztás után.

Szobi Daniék bemutatót tartottak abból, hogy milyen egy igazán jól összeszokott és fegyelmezett, a saját erősségeire játszó csapat, míg a mieink bár ezúttal is nagyon nagyon akartak, s többször is visszajöttek 10 pont feletti hátrányból, de ez alkalommal először nem volt reális esélye a győzelemre itt az alapszakaszban Saeed Armaghani és Lekli József legénységének.

Ezzel együtt fiatal játékosaink beépítése, felépítése jól haladt ezen a derbin is, hiszen Boros Márk (14 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 blokk) kiválóan bontott és ponterősen játszott, Peringer Balázs (10 pont, 8 lepattanó (ebből 5 támadó), 2 blokk, 1 gólpassz) masszív volt a palánkok alatt, Kiss Barnabás pedig nem kiemelkedő statisztikái ellenére is színt hozott a játékba, s kreatívan kosárlabdázott, több fontos pillanatban is vezér erényeket csillogtatott, míg a 17 éves Kovács Bálint Benedek rövidke játékideje alatt is harcos volt és kosarakat is szerzett.

A javítási lehetőség pedig már szombaton adott lesz, hiszen érkezik a MEAFC a Sport11-be, ahol 16:00-kor kezdődik a várhatóan igen parázs összecsapás.

Fotó: Bornyi Márton