NB I/B: Az első csatát elvesztettük a döntőben

NB I/B, Piros csoport, rájátszás, 1-8. helyért, döntő, 1. mérkőzés, Sport11

Tehetséges Fiatalok-Basketball Players – Vasas Akadémia 75 – 62

Sport11, 500 néző, vezette: Benczur, Balog, Bagi (ellenőr: Dr. Gencsev)

A TF legjobb dobói: Szobi 22, Beák 16/3, Kerkai 15/3

Vasas Akadémia: Moravcsik 8/3, Katona 8/6, Boros 11, Kiss 6, Völgyi 8.
Csere: Andrássy 11, Barócsi 4, Kovács 4, Kozma -, Sólyom -, Bencsik 2, Steier -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

Az egyik fél második győzelméig tartó döntő állása: 1-0 a TF-BP javára.

Az első igazán pozitív történés – bár itt hivatalosan nem mi voltunk a rendezők – az volt, hogy a Sport11 lelátói lényegébe véve megteltek a finálé első felvonására, így a jó hangulat is garantált volt a kemény harc mellé.

A csapatok borzasztó idegesen, mindenféle kockázat vállalása nélkül kezdték a „házirangadót”, aztán az első etap második felétől kezdve Szobi Dánielt nem tudtuk érdemben feltartóztatni, kintről pedig a két hármast beverő Katona Róberten kívül teljesen veszélytelenek voltunk, így bár nem volt vészesen nagy a különbség, de érezhető volt, hogy ezekkel a tendenciákkal borzasztó nehéz lesz meccset nyerni a nagyon felkészült, a Vasas felnőtt csapatainak évek óta valamilyen szinten mumusának számító TF-BP ellen.

Ennek ellenére a 11 pontos, 6 gólpasszos Boros Márk vezetésével végig látótávolságon belül maradtunk, de az átütőerő nem volt meg a társaságban ahhoz, hogy ütőtávon belül is tudjon férkőzni a második félidőben, ráadásul Völgyi Marcell kipontozódása nagyon megnehezítette magasembersorunk dolgát a palánk alatt, így hiába kergettük faultproblémákban a mezőny legmagasabb emberét, Filipovics Stefánt, a kiválóan védekező, szintén fiatal Buzás Bence demoralizáló tripláival biztosította győzelmét Merim Mehmedovics legénysége és egy diadalra került a végső sikertől.

Faragó Péter legényei ezúttal a küzdelmen kívül nem tudtak érdemben felnőni az ellenfélhez, de fiaink számtalanszor megmutatták már, hogy képesek a feljavulásra és óriási szívük van, így szerdán, a szintén a Sport11-ben megrendezésre kerülő második összecsapáson 18:00-tól óriási szüksége van a csapatnak a biztatásra, várunk is mindenkit szeretettel a Kánai út 2. alatt található csarnokban!

Fotó: Bornyi Márton