NB I/B: Hektikus meccsel folytattuk győzelmi sorozatunkat!

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 11. forduló, Sport11, mérkőzés összefoglaló

Vasas Akadémia – Agrofeed-Széchenyi Egyetem Győr 80 – 79 (21-16, 21-20, 22-22, 16-21)

Sport11, 100 néző, Vezette: Maár, Reisz, Sentényi (ellenőr: Fekete László)

Vasas Akadémia: Moravcsik 11, Katona R. 11/9, Boros 15/6, Kiss 10, Völgyi 10.
Csere: Barócsi 10, Peringer 4, Kozma -, Sólyom 1, Kovács 4, Steier 4. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A Győr legjobb dobói: Nárai 21/9, Ruják B. 19/6, Puszta 13/6

Nagyon hosszú kihagyás, egészen pontosan három hetes pauza után lépett pályára felnőtt csapatunk tétmérkőzésen – bő egy hete a TF-BP ellen egy „házi-edzőmeccsen” igyekeztek formában maradni az akkor egészséges, illetve nem a korosztályos válogatottal lévő fiaink, a többiek pedig „legalább” az U20-as EYBL-tornán játszhattak fontos nemzetközi derbiket. Az így mindent összevetve hatos (három bajnoki-, két kupa- és egy felkészülési találkozót magába foglaló) győzelmi szériában lévő Faragó-legénység így azért megfelelő önbizalommal felvértezve léphetett pályára az idegenben nyerni még nem tudó, de egyébként „fantáziadús” kerettel rendelkező győriek ellen – ezzel együtt az egyik, ha nem a leghullámzóbb játékát mutatta a gárda az új edzői felállás alatt.

Az első etapban végig irányítottuk a meccset, de az ember érzése az volt, hogy ellenfelünk inkább csak túl akar lenni ezen az összecsapáson, viszont mi meg csak annyit adunk ki magunkból, ami ilyen körülmények közt elég lehet a győzelemhez.

A második etap sajnos védekezésben még kevésbé sikerült hatékonyan, bár kiemelendő a múlt heti edzőmeccsen 29 pontos felnőtt karriercsúcsot dobó Barócsi Ádám (10 pont a nagyszünetig) agilis játéka, valamint a meccset gyors egymásutánban szerzett három triplával kezdő Katona Róbert megszokott agresszivitása. A félidei hat pont így minden szempontból veszélyesnek tűnt.

Ahhoz képest, hogy a fordulás után végre feljebb tudott kapcsolni a Moravcsik (11 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 3 szerzett labda, 8 kiharcolt fault) irányította társaság, melyben még ma sem húzhatott mezt Andrássy Géza, és 15 egységnyire is megugrott az előnnyel, hirtelen elkezdett mindent bedobni kintről a hosszú kihagyás után „rozsdamentes” játékkal visszatérő Nárai Bence (21 pont, 6 lepattanó) húzta Győr.

A vendégek annyira erőre kaptak, hogy három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt két újabb jó hármassal már ők vezettek hat ponttal, itt kellett megfognia a meccset Boros Márkéknak (15 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz), akik viszont ezt követően négy jót védekeztek és négy jót támadtak, ezzel pedig már újra hazai oldalon volt az előny.

Nem tört viszont meg a Győr, mely a Vasasban nevelkedő Ruják Bence (19 pont, 8 gólpassz, 6 kiharcolt fault) két jó büntetője után egy egységnyi vezetéshez juttatta övéit 24,5 másodperccel a vége előtt. Ekkor a Veszprém elleni meccset hasonló megoldásokkal a végjátékban gyakorlatilag egyedül megnyerő Moravcsik vállalta magára a felelősséget, de Nárai blokkolta a dobását, a meccset komoly fájdalmakkal vállaló Völgyi Marcell (10 pont, 6 lepattanó, 1 szerzett labda) viszont jókor volt jó helyen és visszatette a ziccert, így nem maradt már a maradék két másodpercben esélye a vendég gárdának, ritkán látható izgalmak után lett tehát miénk a győzelem!

Csapatunk ezzel a sikerrel már csak egy diadalra van az 50 százalékos mérlegtől, amivel az alapszakasz feléhez haladva odaért a rájátszásra jutásra esélyes csapatok közé a Faragó-Lekli páros edzette legénység.

Folytatás jövő szerdán, amikor is a Honvédhoz látogatunk idegenbe, 19:45-kor, rendhagyó módon az Óbudai Kaszások csarnokában!

Fotó: Bornyi Márton