NB I/B: Hősies győzelem idegenben, csak U20-as játékosokkal!

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 17. forduló, Hódmezővásárhely, mérkőzés összefoglaló

Vásárhelyi Kosársuli – Vasas Akadémia 76 – 78 (20-26, 14-14, 18-23, 24-15)
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző, vezette: Sallai, Varga Z., Borgula (ellenőr: Zalai)

A Vásárhely legjobb dobói: Varga 26/3, Vas 20/6, Szabó 11/3.

Vasas Akadémia: Kozma 12/9, Boros 19/9, Kiss 14, Andrássy 8, Völgyi 12.
Csere: Sólyom 7, Kovács 1, Barócsi 5/3, Steier -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

Két rutinos játékosunk, Moravcsik Áron és Katona Róbert ezúttal sem állhatott a Faragó-Lekli edzőpáros rendelkezésére, így a bajnokságban első ízben csak utánpótlás korú játékosokkal állt fel csapatunk, mely cseppet sem volt megilletődött a sereghajtó vásárhelyiek egyébként kifejezetten ritkán bevett csarnokában.

A nem annyira határozott kezdés után sikerült némileg elszakadni a hazaiaktól és nyolc egységnyi előnyben is volt már az első játékrészben a két vereség (egy bajnoki a Pécs ellen, egy kupa-negyeddöntő a Salgótarjánnal szemben) után javítani igyekvő felnőtt csapatunknak, mely a 14 pontos, 16 lepattanós dupla duplát szállító Kiss Barnabás igencsak aktív játékával, valamint Kozma Norbert (12 pont, 3/4 triplából, 4 gólpassz) irányításával sokáig uralta a derbit, de végül így sem maradtak el az izgalmak.

A harmadik etapban már 15-ös előnye is volt a Vasasnak, ám ekkor szigorított védekezésén az Utasi-alakulat és végül annak is köszönhetően, hogy az utolsó egy percben hatból öt büntetőt elhibázott a társaság, még dobhatott is a győzelemért a dudaszó pillanatában, ám kijött a gyűrűből a labda, így fellélegezhetett az egyébként nagyot játszó Vasas Akadémia.

Ezzel a vásárhelyieket az alapszakaszban kettőből kétszer sikerült legyőzni, többek közt a kiváló lepattanózásnak (30-47) és a hatékony triplázásnak (7/15) köszönhetően. A második félidőben megállíthatatlan, s újabban kintről is remekül dobó (3/5 triplából) Boros Márk (19 pont, 9 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 3 gólpassz), valamint a három nagyon fontos távolit is elsüllyesztő és 34 percen át éretten irányító Kozma Norbert felnőtt karrierjük talán legjobb egyéni teljesítményeit hozták, a 12 pontos, 4 lepattanós Völgyi Marcell pedig remek célpont volt a gyűrű alatt támadásban ezúttal is.

A következő megmérettetés pénteken Miskolcon vár fiainkra, ahol a közvetlen rivális MEAFC csarnokában lép fel a Vasas 17:30-as meccskezdéssel.

Fotó: Bornyi Márton