NB I/B: Jó kezdés után vereség Nagykőrösön

Férfi NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 3. forduló, Nagykőrös, mérkőzésösszefoglaló

Felnőtt férfi csapatunk hiába kezdett álomszerűen a Nagykőrösön, végül kikapott az utóbbi időben sokat erősödő rivális otthonában. A vereségszéria ellenére csapatunk teljesítménye több aspektusban is tovább javult, a rutin megszerzése viszont még mindig szükségszerű folyamatban van.

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 81 – 70 (19-17, 21-18, 18-21, 23-14)

Nagykőrös, 150 néző, vezette: Gál J., Varga-Záray, Győrfy (ellenőr: Farkas J.)

A Nagykőrös legjobb dobói: Dobos 13, Markovics 12/3, Lakosa Á. 11

Vasas Akadémia: Moravcsik 7/3, Katona R. 24/15, Boros 13/3, Andrássy 9/3, Peringer 2.
Csere: Kovács -, Kozma 4, Kiss 11/3, Barócsi  -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

Két vereség után a győzelemre igencsak éhes fiatal csapatunk villámrajtot vett és 0-12-es állásnál időt is kellett kérnie id. Lakosa Zsoltnak, a kőrösiek mesterének. A legutóbbi fordulóban élete egyik legjobb teljesítményét nyújtó 212 centis centerünk, Peringer Balázs hiába védte addig kiválóan a korábbi magyar válogatott magasembert, a még nála is 10 centivel magasabb Dobos Lászlót, gyorsan beszedett faultjai miatt le kellett cserélni, s onnantól kezdve nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél extrém magassági fölényével és a negyed végére már a vezetést is átvette a hazai gárda.

Az akadémiánknál jelenleg utánpótlás edzőként dolgozó, korábban csapatunkban is megforduló Lakosa Ákos adott újabb plusz lendületet a padról a Nagykőrösnek, a mieinknél viszont hiába Katona Róbert újabb extra dobóparádéja (5/10 triplából), sajnos nem tudtunk jól gazdálkodni a faultjainkkal és a mieinknél 14-gyel több büntetőt dobó vendéglátók kíméletlenül ki is használták minden gyengeségünket, ráadásul veterán dobóhátvédünkön kívül a többiek csapnivalóan tripláztak (4/22).

Ami ennél is nagyobb gond volt az az, hogy amikor forrósodott a levegő, érthetetlen hibák sorát vétettük, hiszen három (!) alkalommal sikerült alapvonali bedobások után labdát veszteni és azonnal kosarat kapni, az egyedüli jó kinti dobónk, Katona pedig gyorsan összeszedte negyedik személyiét és ezt egy technikai hibával tetézte, így a hajrá előtt ki is pontozódott. Steier Bence távollétében így nem maradt kintről igazán veszélyeztetni tudó játékosunk, amit a rutinosabb és sokkal jobban harapó ellenfél előnnyé is kovácsolt a Dobos – Candido centerduó benti dominanciájával karöltve, így három mérkőzés után egyelőre még nyeretlen a Vasas Akadémia.

Ezzel együtt kiemelendő a 36 percet játszó, és egyre jobb formába lendülő saját nevelésű 20 évesünk, Boros Márk (13 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz) és a vele egykorú Kiss Barnabás (11 pont, 4 lepattanó, 2 gólpassz, 4 szerzett labda) kreatív és agresszív játéka, valamint az, hogy Völgyi Marcell távollétében a 17 éves Kovács Bálint Benedek 11 játékpercet kaphatott már ezen a szinten is.

Szombaton 16:00-tól lehet javítani hazai környezetben, aznap ugyanis az első győzelmét ugyanezen a játéknapon megszerző Vásárhelyi Kosársuli lesz az ellenfél a Sport11-ben.

Fotó: Bornyi Márton