NB I/B: Jobb felfogással, de vereséggel az MTK otthonában

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 7. forduló, Törökbálint, mérkőzésösszefoglaló

MTK-Törökbálint – Vasas Akadémia 78 – 68 (29-23, 16-12, 18-10, 15-23)

Törökbálint, 150 néző, vezette: Dr. Varga, Vadász, Földi (ellenőr: Dr Gencsev)

Az MTK legjobb dobói: Jakab 20, Bihari 19, Boinitzer 17

Vasas Akadémia: Moravcsik 13/9, Katona R. 11/3, Steier 7/3, Andrássy 22/6, Peringer 7.
Csere: Kiss 2, Boros 4, Kozma -, Völgyi 2. Vezetőedző: Lekli József

Nem kis változás után vettük fel a harcot az MTK-val, hiszen már nem a csapat korábbi vezetőedzője, Saeed Armaghani meccselt ezen a derbin, hanem a korábbi másodedző, Lekli József. Az eddig megszokott kezdőötös is némileg megbomlott, hiszen a kispadról érkező scorer szerepébe helyezett Boros Márk helyett a pályát jobban „nyitni” tudó Steier Bence futott ki az első „sorral”.

A változtatás támadásban meg is hozta a várt áttörést, ám védekezésben sokkal kevésbé volt hatékony a gárda, így gyakorlatilag végig a hazaiak játszhattak előnyben.

A másik kulcsszituáció a második negyedben jött el, amikor is „bónuszban” támadva Boros Márk kiválóan bontotta a védelmet és harcolt ki faultokat, de rövid időn belül 8-ból 7 büntetőt is elhibázott, ráadásul az egész csapat értékelhetetlenül büntetőzött (8/19), így a megszerezhető momentum helyett csak még mélyebbre kerültünk és nem tudtuk realizálni akkor egyébként meglévő játékbéli fölényünket.

A fordulás után sajnos gyorsan nyílt is az olló, így majd 20 pontos hátrány után kellett a társaságnak kapaszkodnia, ami egyébként relatíve jól is ment a csapatnak és tartással, jó kisugárzással, de összességében sima vereséget szenvedett Törökbálinton. 

Ezzel együtt rengeteg dolog történt, ami bizakodásra adhat okot, hiszen két, az utóbbi hetekben gyengébb formát mutató játékos, Moravcsik Áron (13 pont, 3/4 tripla, 9 gólpassz) és Andrássy Géza (22 pont, 8/14 mezőnyből, 15 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 blokk, 2 gólpassz, 40-es VAL) is visszanyerhette önbizalmát, míg 26 mezőnykosarunkra csapat szinten 20 gólpassz jutott és „csak”18 eladott labda – utóbbi még mindig „több a soknál”, de az egy fordulóval korábbi 29-nél kategóriákkal jobb mutató.

Nem játszott igazán jól a csapat, de mindenképp jobb felfogásban kosaraztunk, mint az előző két fordulóban.

Folytatás most vasárnap a Sport11-ben, ahol a Hepp-kupa második fordulójában a Honvéd lesz az ellenfél 19:00-tól.

Fotó: Bornyi Márton