NB I/B: Megvan az első idegenbeli győzelem!

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 8. forduló, Zomba, mérkőzés összefoglaló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Vasas Akadémia 59 – 76 (16-22, 9-23, 17-20, 15-11)

Zomba, 150 néző. Vezette: Kovács N., Gelencsér, Mintál (ellenőr: Téczely Tamás)

A Bonyhád legjobb dobói: Baki 18, Somogyfoki Sz. 16, Gombos 7/3.

Vasas Akadémia: Moravcsik 7/3, Katona R. 17/12, Boros 13/3, Kiss 4, Andrássy 4.
Csere: Peringer 12, Völgyi 12, Sólyom 4/3, Kozma -, Steier 3/3, Kovács -, Barócsi -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

Nem akármilyen szituációban találta magát nagyon fiatal átlag életkorú felnőtt csapatunk, mely új vezetőedzője, s egykori játékosa, Faragó Péter az első, NB I/B-s szakvezetőként megvívandó mérkőzésére pont annak a csapatnak az otthonában került sor, ahonnan visszavonult napokkal korábban játékosként.

Az extra érzelmi töltet ezzel együtt nagyon pozitív energiákat váltott ki mindenkiből, s az óriási szeretettel fogadott Faragó mester érthető okokból kiválóan fel is készítette új csapatát a régiből, de ahogy az jellemző volt a vasárnapi – győztes – kupamérkőzésen a Honvéd ellen, úgy ezúttal is a mentális/önbizalmi oldal játszott inkább szerepet abban, hogy fiaink a kezdettől egészen a lefújásig képesek voltak arra, hogy az ellenfélre ráerőltessék a csapat akaratát.

A Faragó Péter távozásával – és másik vezérük, Tömösváry Máté sérülésével – jelentősen meggyengülő tolnaiak ilyen módon nem tudtak igazán hatással lenni a történésekre, a hat ponttal megnyert első negyed után félidőre már majd 20-as differencia alakult ki, s a negyedik etapnak már 21-es előnnyel vághatott neki a Vasas, mely már az első félidő derekán is 11 embert rotált, s végül megszerezte második győzelmét is az idei bajnoki alapszakaszban.

Ezúttal nem tudott extra kinti dobóformát (8/27) mutatni csapatunk, sem pedig nem volt a pár nappal korábban látott elképesztő gólpassz-szám közelében (akkor 26, most 13), ám a lepattanózásban hasonlóképp dominált (38-25), a mindig kritikusan sok eladott labdák számát pedig most sikerült 20 alá szorítani, igaz csak épphogy (19).

Az egyéni teljesítmények közül kiemelendő a 19 éves, saját nevelésű Völgyi Marcell 12 pontos, 5 lepattanós, 6 kiharcolt faultos, 2 szerzett labdás, 1 gólpasszos produkciója, valamint a 21 esztendős, második éve akadémiánkon edződő és játszó Peringer Balázs (12 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 1 blokk) rövid idő alatt (14 perc) hozott 22-es VAL mutatója, továbbá a négy triplát beverő, s 5 labdát is szerző Katona Róbert performansza és a tavalyi U20-as döntő MVP-je, Boros Márk (13 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda) is említést érdemel lendületes és bátor játéka kapcsán, de elsősorban a csapat kisugárzása és összteljesítménye, egysége az, ami a „büszkeséglista” élére kívánkozik. 

A társaság legközelebb jövő vasárnap, 16:00-ás mérkőzéskezdettel lép pályára, méghozzá hazai környezetben, a bajnoki címre és feljutásra törő Veszprém ellen a Sport11-ben.

Fotó: Bornyi Márton