NB I/B: Nagyarányú vereségbe szaladtunk bele

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 6. forduló, Sport 11, mérkőzésösszefoglaló

Vasas Akadémia – MEAFC 58 – 84 (22-17, 14-24, 13-19, 9-24)

Sport11, 150 néző, vezette: Sallai, Nagy V., Gergely (ellenőr: Dernei)

Vasas Akadémia: Moravcsik -, Katona R. 10/9, Boros 9, Andrássy 7, Peringer 8.
Csere: Kozma 5/3, Völgyi 6, Steier 6/3, Kiss B. 6, Kovács -, Barócsi -, Sólyom 1. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

A Miskolc legjobb dobói: Galló 16, Takács D. 15/12, Máté 15/9

Aki látta az első negyedet és az ott mutatott, erőtől duzzadó Vasas-játékot, az valószínűleg el sem hitte volna, ha valaki azt mondja neki, ezt a meccset bizony 26 ponttal nyerik majd a vendégek… Pedig így történt.

A második etapot sem kezdtük rosszul, de elvesztettük az irányítást és újfent fellépett az a probléma, hogy rutintalan csapatként képtelenek voltunk realizálni a különbséget akkor, amikor jól ment a gárdának és „cserébe” nagyon sok pontot kaptunk, amikor meg az ellenfélnek ment inkább az adott periódusban.

Ezzel együtt a záró 10 perc közepéig teljesen nyílt volt a csata, mert vissza-vissza tudott kapaszkodni a kintről ez alkalommal is gyengén dobó (5/18 triplából) , de nagyon kaparó csapatunk, ám sajnos ott megtört valami és a két korábbi Vasas-játékossal, a most 9 pontos, 3 labdát szerző Timkó Norberttel és az ezúttal haloványabb Kopasz Mártonnal felálló Miskolc kíméletlenül átrohant a mieinken és végül meggyőző fölénnyel nyert.

A csapat rég látott mélységbe került ezáltal, ám nem olyan fából faragták fiainkat, hogy ebbe beletörődjenek. Szerdán máris következik a legújabb erőpróba, méghozzá az MTK-Törökbálint otthonában, 19:00-tól!

Fotó: Bornyi Márton