NB I/B: Önbizalmat adó játék és győzelem a Miskolc elleni edzőmeccsen!

Péntek délután, a fáradtsággal és a sérülésekkel nem kis mértékben dacoló felnőtt együttesünk képes volt legyőzni önmagát

és így valódi értelmet adni az igen jó erőkből álló MEAFC elleni felkészülési találkozónak, mely egyben a társaság debreceni edzőtáborozásának is az utolsó akkordja volt.

Vasas Akadémia – MEAFC 64-62 (13-20, 13-17, 22-7, 16-18)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, vezette: Balogh Gy., Pozsonyi

Vasas Akadémia: Kozma 6, Katona R. 15/9, Kiss B. 13, Andrássy 5/3, Völgyi 6.
Csere: Steier 8/6, Kovács B. 3, Barócsi 6, Csík Ro. 2, Láng-Miticzky -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Segédedző: Lekli József.

A Miskolc legjobb dobói: Szögi 14, Drahos, Takács 9/3-9/3

A tavaly a B-csoportban a legjobb négybe jutó, és a Vasas-nevelt Timkó Norberttel (és a szintén komoly erősítésnek számító Béres Dáviddal) bővülő Miskolc sokkal határozottabban kezdett, mint a félidőre már az egész kezdőötösét elvesztő B-csoportos gárdánk, ám 14 pontos mínuszról is volt visszaút az egyaránt 15 VAL-ig jutó Kozma Norbert és Kiss Barnabás húzta Armaghani-alakulatnak.

A hajrában újfent extrát játszó Steier Bence jó triplái, valamint a nagy fájdalmak közepette is stabilan játszó Völgyi Marcell benti játéka, illetve a szintén saját nevelésű Csík Roland higgadtsága révén be is tudta húzni a meccset a Vasas Akadémia, mely így a kisebb problémák ellenére is jó szájízzel fejezhette be hajdúsági felkészülési időszakát.

Fotó: Bornyi Márton