NB I/B: Pasaréten egyenlítettünk, zseniális mérkőzés után!

NB I/B, Piros csoport, rájátszás, 1-8. helyért, negyeddöntő, 2. mérkőzés, Pasaréti Sportcentrum

Vasas Akadémia – Nyíregyháza Blue Sharks 80 – 79 (17-24, 28-19, 19-17, 16-19)

Pasaréti Sportcentrum, 250 néző, vezette: Boros, Kulcsár, Jurák, (ellenőr: Bognár)

Vasas Akadémia: Moravcsik 13/3, Katona 11/9, Boros 15/3, Andrássy 11/3, Völgyi 12.
Csere: Kiss 8, Kozma 3/3, Bencsik -, Sólyom 3/3, Kovács 4, Steier -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Czura 22/15, Nagy K. 19/9, Fazekas 11/9.

A rendhagyó módon Pasaréten megrendezett derbire meg is telt a lelátó, így régen látott hangulatban mehettek harcba fiaink, akik az egyenlítésért – és egyben a párharcban maradásért – léptek parkettre ezen az összecsapáson.

A kezdés ennek ellenére nem sikerült jól a mieink számára, sokkal jobb dobóformában indított a Nyíregyháza, a fiatal Fazekas és az elképesztő önbizalommal tüzelő Czura találatai után még összeszedték magukat Boros Márkék (15 pont, 6 gólpassz), de a második negyedben volt már 13-as előnye is a harmadik kiemeltnek.

Völgyi Marcellék (12 pont, 10 lepattanó) viszont igen erősek mentálisan és ezt sokszor bizonyították már, egy 13-0-s rohammal egyenlítettek is, onnantól pedig egészen más hangulatú derbi kerekedett ebből, félidőre több látványos kosárváltás után mi mehettünk el két egységnyi előnnyel.

A fordulás után sem esett vissza a Siska-tanítványok kinti dobómutatója, több igazán demoralizáló kosarat is szereztek Nagy Krisztiánék, a végjáték felé haladva pedig adódott a kérdés: vajon rutintalanabb, fiatalabb csapatunk mennyire bírja az extra nyomást egy ilyen szituációban?!

A válasz: de még mennyire! A rendkívül színvonalas derbi „kard ki kard” végjátékában egy egységnyi fórunknál Czura verte be a koporsószögnek tűnő hármast a vendégeknél, ám az egyébként nem kiemelkedő meccset hozó Katona Róbert előbb nehezen szedte össze a labdát, majd egy kis fordulás után, két védővel a nyakán eresztette el a győztes triplát – ami nem lett volna győztes tripla, ha a másik oldalon Andrássy Géza (11 pont, 6 lepattanó, 4 szerzet labda) nem füleli le az ellenfél passzát, ami után le is fújták a rangadót!

Folytatás szerdán Nyíregyházán 19:00-tól, ahol a győztes bejut a legjobb négy közé és már biztosan éremért játszhat a B-csoportban!

Fotó: Bornyi Márton