NB I/B: Remek második félidőnkkel egyenlítettünk a döntőben!

NB I/B, Piros csoport, rájátszás, 1-2. helyért, döntő, 2. mérkőzés, Sport11

Vasas Akadémia – Tehetséges Fiatalok-Basketball Players 69 – 61 (16-17, 14-17, 17-9, 22-18)

Sport11, 500 néző, vezette: Papp, Minár, Nagy V. (ellenőr: Schaffer)

Vasas Akadémia: Moravcsik 5, Katona 9/3, Boros 27/3, Kiss 4, Völgyi 4.
Csere: Andrássy 8/3, Kozma 6/6, Sólyom 5/3, Barócsi -, Kovács -, Steier 1. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A TF legjobb dobói: Beák 14/9, Filipovics 14, Buzás 13/9.

Az egyik fél második győzelméig tartó döntő állása: 1-1.

Annyi bizonyos volt, hogy az első meccsen mutatottakhoz képest gyökeres fordulat szükséges ahhoz, hogy megmaradjanak bajnoki reményei fiainknak, ez a markáns feljavulás pedig csak nem akart eljönni az első félidőben, így bizony a relatíve kisebb különbség ellenére is eléggé a TF-BP-nek állt a zászló két negyed után.

A harmadik etap viszont meghozta azt a játékot és átütőerőt, amit a finálé kezdete óta vártunk, ezzel pedig sikerült a kisebb rotációt használó, ötös poszton újfent faultproblémákkal küszködő ellenfelet felőrölni és védekezésben teljesen kontrollálni riválisunk játékát. Az, hogy nem sikerült hamarabb érdemben lezárni a derbit, egy kis koncentráció-csökkenésnek, illetve az újabb extra hármasokat beszóró Buzás Bencének volt köszönhető, de maradt elég higgadtság és lendület az élete meccsét hozó Boros Márk (27 pont, 10/18 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) vezette Vasasnak, így szombaton bizony egy újabb győzelem azt jelentené, hogy 20 év alatti átlagéletkorú csapatunk bajnoki címet szerezhet az NB I/B-ben!

A tarthatatlan Borisz volt az egyetlen „hazai” játékos, aki kétszámjegyű dobóteljesítményt ért el, de kiemelhető a hárompontosát és dupláját lélektanilag nagyon fontos pillanatban dobó Sólyom Botond jó beszállása, valamint a harmadik negyed végén és a záró etap elején két óriási hármast dobó Kozma Norbert plusza, illetve a csapatszinten összehozott 6/16-os triplamutató is a megszokottnál jobb kiválasztásra és hatékonyságra utal.

A Sport11-ben szombaton 18:30-tól megrendezésre kerülő harmadik derbin viszont minden szinten kelleni fog szurkolóink, hozzátartozóink hathatós segítsége, töltsük meg a finálé alatt már eddig is szépen kihasznált lelátókat és szurkoljuk ki felnőtt csapatunk diadalát!

Fotó: Bornyi Márton