NB I/B: Vereség a régi társak ellen, emelt fővel!

NB I/B-s csapatunk rendkívül tartalékos felállásban utazott el a miskolci felkészülési tornára, ahol kiváló ellenfelekkel szemben próbálhatta formáját élesíteni

Saeed Armaghani és Lekli József legénysége. A célt sikerült is elérni a vereség ellenére is, hiszen nagyon éles meccset játszhatott a csapat két korábbi játékosunk és edzőnk, Surmann Péter és Surmann Gábor által fémjelzett Salgótarján ellen.

Salgótarján – Vasas Akadémia 83 – 80 (13-21, 30-22, 20-16, 20-21)

Miskolc, vezette: Domán, Lónáth, Ifj. Marton

A Salgótarján legjobb dobói: Surmann P. 22/3, Jakab 21/9, Surmann G. 17/15

Vasas Akadémia: Kozma 6/3, Katona R. 20/12, Boros -, Andrássy 18/3, Völgyi 17.
Csere: Steier 8/3, Csík Ro. -, Kovács 11. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

Nagyon jól kezdtek a Peringer, Moravcsik, Sólyom, Kiss, Láng-Miticzky, Barócsi hatosfogatot sérülés és betegség miatt nélkülöző fiaink, ám gyorsan elvesztettük Boros Márkot is kisebb húzódás miatt, így hét emberünk maradt a torna befejezésére.

A vezetést egészen addig stabilan tartottuk is, amíg nem jött Surmann Gábor négy triplája gyors egymásutánban, innentől kezdve rendkívül hullámzóan alakult a derbi.

A dobást sem hibázó, 17 éves Kovács Bálint Benedek a palánk alatt kiválóan egészítette ki – egyébként nem sokkal – idősebb társait, de a rutin a nógrádiakkal volt, ráadásul a hajrában már a 20 pontot szóró Katona Róbert sem segíthetett, ő is idő előtt kiszállt a játékból.

10 pontos hátrányból még sikerült majdnem csodát tenni, ám az egyenlítésért folytatott támadásnál eladtuk a labdát, így az elődöntőt elvesztettük és készülhettünk a Miskolc elleni bronzcsatára.

A túloldalon kiemelendő a Vasastól pár héttel korábban távozó, a klubnál pedig sikert sikerre halmozó Surmann-testvérek extra teljesítménye – Péter 35-ös VAL-lal zárt, Gábor pedig 5/7 triplát vállalt és kulcsszituációban dobott hármast a hajrában is. A mi fiaink, akik közül többen csapattársai és tanítványai is voltak a két fivérnek, szépen megmutatták, hogy milyen mértékben felnőttek már a B-csoportos szinthez és az idei, nem kicsit nehéznek tűnő feladathoz.

Fotó: Bornyi Márton