NB I/B: Veszprémben nagyon elrontottuk a kezdést

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 33. forduló, Veszprém, mérkőzés összefoglaló

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 83-61 (23-14, 13-24, 25-11, 22-12)

Veszprém, 200 néző, vezette: Válé, Lövei, Major (ellenőr: Bognár T.)

A Veszprém legjobb dobói: Pavlovics 18/3, Hegedűs G. 17/3, Körtélyesi 11

Vasas Akadémia: Moravcsik 13/6, Katona 3/3, Boros 11, Andrássy 2, Völgyi 13.
Csere: Sólyom 6/6, Kelenföldi 5/3, Csík Ri. 2, Kovács 6, Steier -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A kezdés nagyon gyengén sikerült a hazai pályán az „odavágón” igen jó játékkal legyőzött veszprémiek csarnokában. Legfőképp fizikailag és keménységben tűnt úgy, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban az egyébként volt válogatottakkal (Körtélyesi Gergő és Simon László), valamint több korábban komolyabb A-csoportos rutint szerző veteránnal (Hegedűs Gergely, Helmeczi András) és egy Vasas-neveléssel (Pável Dániel) felálló riválissal.

Utána viszont beindult a gépezet, a palánk alatt a megint nagyon gyorsan kipontozódó Völgyi Marcell (13 pont, 4 lepattanó, 6 kiharcolt fault 16 játékperc alatt) vezetésével 13 pontos hátrányból is sikerült visszajönni és a félidőre már mi mehettünk el pihenni két egységnyi előnnyel.

A fordulás után viszont átrohant rajtunk az ellenfél, hiába volt három kulcsembernek is négy faultja már 20 játékperc után, itt pedig nem tudtuk elállítani a vérzést, így csapatunkra nem jellemző módon a negyedik negyed derekára már eldőlt a derbi.

Ami biztos, az az, hogy jó leckét kaptunk idegenben, s bízhatunk benne, hogy fiataljaink ebből is tanulnak, a hátralévő, igen kemény sorozat mérkőzésein pedig ebből plusz motivációt tudnak meríteni Boros Márkék, akik még mindig nélkülözni kényszerülnek a Kiss Barnabás – Kozma Norbert párost.

Most vasárnap az éllovas, általunk idegenben nagy csatában idén egyszer már legyőzött Oroszlány lesz a következő ellenfél a Sport11-ben, ahol 16:00-tól, ahová várunk szurkolni mindenkit szeretettel a minél jobb hangulat érdekében!

Fotó: Bornyi Márton