NB 1/B : Remek rajt a rájátszásban

Csattanós választ adott a Salgótartjáni KSE-nek, az alapszakaszban elszenvedett két vereségre, a playoff negyeddöntő első mérkőzésén a Vasas Akadémia férfi csapata. A hatpontos idegenbeli győzelem fontos lépés a párharc megnyerése felé.

FÉRFI NB I/B Piros-csoport. Playoff. Negyeddöntő. 1. mérkőzés.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 75-81 (19-17, 17-25, 21-21, 18-18)

Salgótarján: Karanfilovski (11/3), Sömenek (10), Boinitzer (15/9), Herendic (7/3), Nshimba (4). Csere: Bán (24/15), Joó (3/3), Molnár (1), Hajdu.

Vasas: Radics (18), Medve (23/9), Moravcsik (8/6), Krasovec (6), Farkas (3/3). Csere: Dormán (6), Boros (7), Debreceni (4), Sólyom (4), Barócsi (2), Kelenföldi.

Az alapszakaszban minimális különbséggel, de kétszer is vereséget szenvedett együttesünk a salgótarjániaktól, ezért küzdelmesnek ígérkezett a playoff SKSE elleni első mérkőzése. A találkozó előtti esélylatolgatás során Faragó Péter vezetőedző is nagy csatát vizionált, amiben nem is tévedett.

A házigazdák kezdtek jobban, ám a második negyedben az akadémisták vették át a találkozó irányítását. Ez annak volt köszönhető, hogy nemcsak keményen és eredményesen védekeztek, de a támadásokban is jelentősen feljavultak. Farkas Attila hárompontosával biztos hat pontos előnnyel vonulhattak a félidei nagyszünetre.

A meccsnek azonban nem volt vége, a 34. percben hosszú idő után először egyenlített a Salgótarján, majd a vezetést is átvette. Izgalmas pillanatok következtek, mindkét csapat hibát hibára halmozott a támadásban.  72-71-es hazai vezetésnél előbb Medve Máté, majd Moravcsik Áron talált be távolról, s ezzel pillanatok alatt ötpontos vezetés lett a minimális hátrányból. Ezt követően Krasovec Ádám volt eredményes, majd ismét Medve percei következtek, aki a palánk alól, kiszorított helyzetből is betalált, bebiztosítva ezzel a csapat győzelmét. Folytatás jövő szerdán Budapesten.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Hullámzó mérkőzés volt, ami tizennégy pontos előnyünknél már eldőlni látszott. A Salgótarján azonban nagy szívvel visszajött a meccsbe, főleg a támadó lepattanóknak és a hárompontosoknak köszönhetően. Ezt követően újra kellett építenünk magunkat és ez most sikerült is. Egy ilyen párharcot le kell tudni zárni ekkora vezetésről, úgyhogy egyértelműen hibáztunk. Szerencse, hogy a végén meg tudtunk újulni. Egy-nulla, semmi több, két mérkőzést kell még nyernünk. Izgalmas párharc lesz.”

Forrás: https://www.vasassc.hu/hirek/21632/remek-rajt-a-rajatszasban

Fotó: Bornyi Márton