NB 1/B: Jöhet a Nyíregyháza

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

A MAFC elleni nagyszerű fordítás után a mai nap kérdése az volt, hogy meg tudjuk-e ismételni az előző mérkőzés második félidei játékát, vagy még mindig nem tudunk visszatalálni az őszi formánkhoz. A csapattal újra ott melegített kapitányunk, Medve Máté, aki még pályára nem léphetett, így továbbra is nélküle, illetve a sérültjeink, betegeink (Andrássy Géza, Sólyom Boti, Steier Bence) nélkül léptünk pályára. A mérkőzést magabiztosan kezdtük és ha nem hibázunk el üres hármasokat, valamint ziccereket, akkor akár két számjegyű különbséget is felépíthettünk volna rögtön, de a sport törvényszerűségei alapján ehelyett a hazaiak vezettek inkább és csak a negyed végén sikerült fordítanunk. A második negyedben a cserék hatására aztán egy 9-0-ás futással kezdtünk elhúzni majd egy újabb zsinórban dobott 7 ponttal a félidőre magabiztosnak tűnő előnnyel mehettünk. A harmadik negyedben továbbra is nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot és fokozatosan növelve az előnyünket az utolsó etap előtt már 20 pont volt a két csapat közötti különbség. Az utolsó negyed már csak formalitás volt, hiszen bár a TF játékosai igyekeztek, de érdemben a meccs menetén már nem tudtak változtatni.

A sikerünk kulcsa újfent a kiegyensúlyozott csapatmunkában rejlett, hiszen mindenki, aki pályára lépett, legalább 13 percet töltött a „parketten”, közülük pedig heten is két számjegyű teljesítmény indexet hoztak. A csapat vezére ma Borisz volt, aki 22 pontot és 6 gólpasszt jelzett eladott nélkül, jól szállt be a padról a négy hármast jegyző Farkas Attila, illetve a 14 perc alatt 15 pontot hintő Krasovec Ádám, a lepattanókért pedig a Radics Gerzson, Kelenföldi Doma, Debreceni Dani hármas felelt, akik összesen 30 lecsorgó labdát kaparintottak meg a csapat 48-ából. A karmester természetesen ma is Moravcsik Árcsi volt higgadt játékával és gyilkos hármasaival, illetve nagy örömünkre újra pályára léphetett Barócsi Ádi is a sérülése után, így hasznos játékperceket kapott ahhoz, hogy visszaépítse a korábbi formáját.

A következő 9 napban jöhet, a hazai Nyíregyháza, majd az idegenbeli Nagykőrös és MEAFC elleni mérkőzés, ahol remélhetőleg tovább folytatjuk a csapatunk építését, valamint a maródiak visszaépítését csapatunkba.

TF BP – Vasas Akadémia  71-88 (18-19, 9-22, 21-27, 23-20)

TF BP: Somogyfoki P. 11/3, Kerkai Á. 16/3, Szántó D. 12/6, Karosi G. 9/3, Nagy Sz. 5/3. Csere: Csík R. 8, Rozs M. 4, Timkó N. 6, Magda D. -. Vezetőedző:  Beák Gábor, edző: Nagy Bálint, 

Vasas Akadémia:  Radics G. 9, Moravcsik Á.9/6, Boros M. 22/9, Debreceni D. 7, Kelenföldi D. 6. Csere: Farkas A. 12/12, Krasovec Á. 15/3,  2, Dormán B. 6, Barócsi Á. 2. Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Arigbabu,

Beák Gábor: Talán a fiatalságunknak is köszönhető, hogy rosszul kezdjük a mérkőzéseket, folyamatosan instruálnom kell őket, hogy tartsák a tempót. Talán a mai játékunk a múlt heti két mérkőzésnek is betudható, hiszen sokat kivettek belőlünk. A második félidőre küzdős, hajtós találkozó lett és talán kihoztuk a maximumot belőle. A végén már kicsit a keddi, Pápa elleni kupa találkozóra is készültünk.

Faragó Péter : Szakmailag furcsa találkozó volt. Nem gondoltam, hogy a TF zónával fogja lassítani a játékot. Ez a húzás azonban kontraproduktív lett nekik, nekünk pedig kedvezett. A második félidőben, amikor az atletikus stílusuknak megfelelő játékot játszottak, akkor közelebb tudtak jönni hozzánk, de szerencsére a lényegi kérdések az első félidőben eldőltek.

Fotó: Bornyi Márton