NBI/B – Folytatódik a győzelmi sorozat

Zsinórban hatodik győzelmüket aratták férfi kosárlabdázóink, a Budafokot ráadásul több mint harminc ponttal verték szombaton este. Együttesünkben ismét bemutatkozott egy fiatal pasaréti játékos, a tizennyolc esztendős Bérces Dániel egy perccel a pályára lépését követően értékesítette a javára megítélt mindkét büntetőt, s ezzel az első pontjait is megszerezte a felnőttek között.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 6. forduló.

Vasas Akadémia – Budafok 112-80 (28-20, 29-14, 25-24, 30-22)

Vasas: Takács (15/6), Fekete (15/9), Cseh (20/9), Andrássy (23), Kelemen (2). Csere: Farkas (14), Pleesz Á. (5), Medve (6/6), Rosta (10), Bérces (2).

Budafok: Varga (28/3), Swanson (9), Moravcsik (14/3), Tóth (3/3), Piukovics (3/3). Csere: Dormán (15), Tursics, Siklós (6), Horváth, Hajnal (2), Lucey.


A bajnoki tabella 12. helyén álló Budafokot fogadta az eddig veretlen férfi együttesünk szombaton este a Sport11-ben. A vendégek soraiban pedig ott volt tavalyi csapatunkból Moravcsik Áron és Dormán Balázs.

Takács Dániel triplával indult a mérkőzés, majd Cseh Botond duplája következett, amit még egy sikeres büntetővel is megtoldott (6-0). A vendégek ekkor még tartani tudták együttesünkkel a lépést és két pontra fel is zárkóztak (8-6). Ennél közelebb azonban nem sikerült kerülniük, a negyed végén pedig 23-13-nál alakult ki az addigi legnagyobb aranyú vezetésünk, Farkas Attila dupláját követően. A negyedet is az ő találta zárta, így nőtt nyolcpontosra az előnyünk (28-20).

A második negyedben indult csak be igazán a Vasas gépezete, egyre nőtt a vezetésünk, a 15. percben már kerek húsz pont volt az előnyünk. A 45-25-ös állás az addig remekül játszó Takács büntetői nyomán alakult ki. AndrássyGéza kosarával a 18. percben már huszonnyolccal vezettünk (55-27), s végül huszonhárommal vonulhattunk pihenőre (57-34).

A harmadik negyedben nagyobb ellenállást fejtettek ki a vendégek, és a 28. percben tizenhat ponttal közelítették meg együttesünket. De nagyobb baj nem lett a kisebb hullámvölgyből, hiszen Andrássy, Fekete Viktor és Farkas pontjaival sikerült az eddigi medrébe vissza terelni a mérkőzést.

Az utolsó játékrész Andrássy pillanataival indult, kétszer Farkastól kapott gólpaszt, majd Cseh Botondtól és Takácstól, s ezzel a négy duplával pillanatok alatt harminckét pontosra nőtt az előnyünk (90-58). A folytatásban, Cseh, Farkas és Fekete zárkóztak fel hozzá a pontszerzésben (97-62). A 34. percben pályára lépő tizennyolc esztendős Bérces Dániel egy perccel később védőlepattanót szedve harcolt ki büntetőt, amelyeket érvényesítve meg is szerezte első pontjait a felnőttek között (99-62). Pleesz Ádám duplájával léptük át a 100-as határt, a ráadásként megítélt személyi értékesítését követően pedig az addig legnagyobb, negyven pontos különbség alakult ki a két csapat között (102-62). Ekkor már csak öt perc volt hátra a találkozóból, s mivel a mérkőzés sorsa gyakorlatilag el is dőlt, mindkét oldalon gyengült a védekezés, így hullottak is a kosarak. A meccs harminckét pontos Vasas Akadémia győzelemmel végződött.


Igazi csapatként küzdöttek férfi kosárlabdázóink a Budafok ellen

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatnak! Kicsit nehezen indult be a gépezet, de végül mindent megvalósítottunk, amit akartunk. Köztudott, hogy a Budafok egy igen kemény ellenfél, és jobb játékerőt képvisel a tabellán elfoglalt helyezésénél. Nagyon örülök, hogy önzetlen, igazi csapatjátékot játszottunk, amit a több mint harminc gólpassz is mutat. Sok sikert kívánok a Budafoknak a folytatásban!”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sikerült a meccs előtt eltervezetteket megvalósítanunk és érvényesíteni a fizikai fölényünket, amit a mai napon egy jó dobóforma egészített ki. Gratulálok a fiúknak, a Budafoknak pedig további sok sikert kívánok a bajnokságban.”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző

Cikk: Gy. Szabó Csilla