NBI/B – Magabiztos győzelem Miskolcon

Magabiztos, huszonkilenc pontos győzelmet aratott Miskolcon a Vasas Akadémia férfi együttese. A hétközi Hepp Kupa-vereség úgy tűnik nem viselte meg különösebben játékosainkat, akik jó védekezéssel és támadással léptek meg a hazaiakat.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 15. forduló.

MEAFC-Peka Bau – Vasas Akadémia 73-102 (18-29, 14-33, 20-22, 21-18)

MEAFC: Kozák M (18/3), Velkey (10/6), Czirbus (18), Kozák B.(10), Pintér (5). Csere: Gerőcs, Lippai (8), Ragályi (4), Sándor, Gadus, Molnár.

Vasas: Cseh (27/9), Pleesz Á. (2), Fekete (9/6), Olasz (14), Takács (10/3). Csere: Farkas (10), Medve (13/9), Kelemen (10/3), Rosta (7/3), Andrássy, Bérces, Pleesz G.


A Hepp Kupában kedden elszenvedett pécsi vereséggel együttesünk a legjobb nyolc között búcsúzott az idei kupa-sorozattól. A lehető legkedvezőtlenebb ellenféllel sikertelenül megvívott negyeddöntőn azonban gyorsan túl kellett tenniük magukat akadémistáinknak, hiszen pénteken már Miskolcon léptek pályára a bajnoki tabella 7. helyén álló MEAFC-Peka Bau gárdája ellen.

Cseh Botond révén csapatunk szerezte az első kosarat, majd a miskolci válasz után egy triplával toldotta meg, amivel jóidőre előnybe kerültünk. A házigazdák 8-8-nál ugyan egyenlítettek, ám ezt követően egyre magabiztosabbak voltunk a támadásokban, a védekezésünk pedig már addig is jól működött. Az első negyed végére tizenegy pontos megnyugtató előnyhöz jutottunk.

A második elején ismét kiéleződött a csata a két együttes között, amelyből akadémistáink jöttek ki előnyösebben. A 15. percben Cseh révén tizenkilenc pontos előnyhöz jutottunk (42-23), amelyet nem sokkal később tovább növeltünk. Cseh nagyszerű sorozata sem szakadt meg, zsinórban kilenc pontot szerezve jutottunk el az 56-30-as álláshoz. A vendéglátók ekkor teljesen megzavarodtak és a hátralévő kevesebb mint egy perc alatt Farkas Attilaés Kelemen Ádám is eredményes volt, s ezzel kerek harminc pontosra nőtt az előnyünk (62-32).

A szünet után maradt a Vasas fölény, Cseh, Olasz Ádám és Takács Dániel pontjaival a 23. perc közepén már harmincöt ponttal vezettünk (71-36). S bár ekkor a nagy rohanásban kicsit pontatlanabbá váltak a támadásaink, a házigazdák is sokat hibáztak a palánkunk alatt. A 27. percben vezetőedzőnk, Stephen Arigbabu kénytelen volt időt kérni, miután a miskolciak két triplát is bedobtak, s ezzel harminc pont alá szorították a hátrányukat. A rutinos Medve Máté becserélésével is vélhetően az volt a szándéka, hogy az igencsak rohanós meccsen kicsit megnyugodjanak játékosaink a biztos vezetéssel a kezükben. Ez sikerült is, Rosta Péter duplája, majd Kelemenbüntetője után Medve higgadt triplájával ismét harmincnégy pontosra nőtt az előnyünk (80-46). A Rosta ellen elkövetett faultok nyomán értékesített személyikkel pedig már harminchattal vezettünk.

Medve hármasával az utolsó játékrész is megnyugtatóan indult, sőt egy csapat technikai miatt kapitányunk még egy büntetőt is dobhatott (88-52). Nagyon igyekeztek a miskolciak, akiket a közönség is hajtott, a két csapat közötti különbség azonban nem változott jelentősen. A századik pontunk született csak meg igen nehezen, többszöri próbálkozásra. Végül Rosta Péternek sikerült, alig több mint egy perccel a meccs vége előtt, a hárompontos vonalon kívülről (102-69).

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatomnak. Az első perctől kezdve megmutattuk, hogy miért jöttünk Miskolcra. Most lesz pár pihenő napunk az egy hét alatt lejátszott három mérkőzést követően. Ezután lesz időnk felkészülni a következő ellenfélből. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a szezon hátralévő részében!”

Fotók: hunbasket

Cikk: Gy. Szabó Csilla