NBI/B – Továbbra is veretlenül

Debrecenben sem szakadt meg férfi csapatunk nagyszerű sorozata, idei nyolcadik győzelmüket aratva nyertek akadémistáink a DEAC U23 ellen. A találkozó sorsa a harmadik negyedben dőlt el, amikor szinte állva hagyták ellenfelüket.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 8. forduló.

DEAC U23 – Vasas Akadémia 67-80 (22-22, 16-22, 10-22, 19-14)

DEAC: Högye (25/12), Ságodi (8/3), Hegedüs (6/3), Várszegi (13/9), Czermann. Csere: Varga S. (7/3), Csizmadia (6), Varga B., Hibján, Jankó (2), Bata.

Vasas: Takács (1), Andrássy (19), Fekete (6/6), Pleesz Á. (5), Kelemen. Csere: Cseh (20/3), Medve (11/9), Farkas (11), Rosta (5), Pleesz G. (2).


Férfi csapatunk az idén eddig meglehetősen szerény teljesítményt nyújtó, fiatal és tartalékos DEAC U23 otthonába látogatott, hét győzelemmel a tarsolyában. A meccs ennek ellenére igen nehezen indult a számunkra.

A házigazdák szerezték az első kosarat, amelyre Cseh Botond válaszolt egy büntetővel. A folytatásban Andrássy Géza pontjaival sikerült a debreceniekkel tartani a lépést, akik a negyed közepére hétpontos előnyhöz jutottak. A 8. perc elején Medve Máté triplájával kezdtük meg a felzárkózást, s a játékrész végére sikerült is kiegyenlítenünk.

A második negyedben ismét a debreceniek jutottak vezetéshez, Rosta Péter, Medve és Andrássy kosaraival azonban rendre kiegyenlítettünk, Fekete Viktor triplájával pedig kétpontos előnyhöz jutottunk a 15. percben (32-30). S bár ekkor még a hazaiak válasza sem maradt el, szemmel láthatóan megváltozott a játék képe. Védekezésünk egyre hatékonyabb lett és a támadásokban is eredményesebbek lettünk. A negyed végére állandósítani tudtunk egy szerény vezetést, az utolsó percben Cseh hármasával és Farkas Attila büntetőivel pedig már hatpontos előnnyel térhettünk pihenőre.


Cseh Botond (kékben, labdával) húsz ponttal járult hozzá együttesünk debreceni győzelméhez

A szünet után Rosta, Andrássy és Cseh duplájával gyorsan tizenkét pontosra nőtt a vezetésünk (50-38), a folytatásban pedig többnyire az történt a pályán, amit akadémistáink szerettek volna. A 27. perc végén Farkaskosarával alakult ki az addigi legnagyobb, tizenkilenc pontos különbség (62-43), amelyet gyakorlatilag a negyed végéig megőriztünk (66-48).

A hajrának Medve Máté adta meg az alaphangját, a 32.percben dobott triplájával huszonegy pontosra növeltük az előnyünket. A biztos győzelem tudatában az utolsó három percben kicsit kiengedtünk, és magunkra engedtük a házigazdákat, akik tizenkét pontra közelítettek meg bennünket (74-62). Medve és Cseh kosaraival azonban már az utolsó percre fordulva egyértelműen eldőlt a találkozó sorsa (80-64).

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak! Nem csak a mai napon, de eddig az egész szezonban nagyon jól dolgoztak. A sérülések miatt játékosaim nem tudnak a megszokott pozícióban pályára lépni, mégis napról-napra, hétről-hétre nagyszerű hozzáállásról és a játék iránti szeretetükről tesznek tanúbizonyságot. A mai volt az első igazán idegenben lejátszott meccsünk, hiszen jópár órát kellett buszoznunk Debrecenbe. Ezt a feladatot is nagyszerűen megoldották. A DEAC ellen mindig nehéz játszani, főleg akkor, ha a mostanihoz hasonlóan szűkösek a cserelehetőségeink. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a következő meccsekre, valamint a szezon hátralévő részére!”

Fotók: hunbasket.hu

Cikk: Gy. Szabó Csilla