NB 1/B: Négyből négy, de ez nagyon nehéz volt

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 58-56 (21-18, 8-13, 9-10, 20-15)

Vasas Akadémia: Radics 11/3, Moravcsik 6/3, Farkas 5/3, Debreceni 9, Kelenföldi 11/3. Csere:Boros 7, Sólyom 1, Barócsi 2, Andrássy 6,. Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Aigbabu 

Nagykőrösi Sólymok KE: Lakosa 8/3, Molnár 9/3, Fehér 5, Mester 12/6, Mácsai 8, Csere: Jókai 11/3, Jenei -, Kónya 3/3, Szrapkó -, Vezetőedző: Lakosa Zsolt

Azt mondják, hogy jó csapat sz.r játékkal is tud nyerni. A mondat második felét kipipáltuk, hogy jó csapat vagyunk-e, az a jövőben kiderül. Mindenesetre az első fordulóhoz hasonlóan ismét nyertünk egy ki-ki meccsen, ami nagyon fontos dolog a csapatépítésnél, pláne akkor, ha az eddigi  hiányzók mellett egy combsérülés miatt már Dormán Bazsi is csak civilben ült a kispadunkon. Örömre adott ugyanakkor okot az, hogy hosszabb betegsége után Medve Máté legalább szurkolóként ott lehetett a fiúkkal.

Magáról a mérkőzésről nehéz bármilyen szakmai elemzést írni, hiszen a bírói felfogás miatt inkább hasonlított egy iszapbirkózó versenyre, vagy egy szerb-magyar vízipóló mérkőzésre, elsőre az embernek a lefújás után a legendás 3-2-re végződő válogatott vízilabda mérkőzés jutott az eszébe.

Az első negyedben még úgy ahogy kosárlabda is folyt a pályán, el is húztunk 19-10-re, aztán a sporik és a mi játékosaink is úgy gondolták, hogy sima lesz, így mindkét fél kiengedett koncentrációban, aminek az lett az eredménye, hogy a vendégek visszajöttek a meccsbe. Ez olyannyira sikerült a nagykőrösi fiúknak, hogy a második etapban átvették a vezetést és elkezdődött a pályán a harakiri  Ennek egy Vasasos örülhetett csak igazán, hiszen serdülő edzőnk, Lakosa Ákos vezérelte a kőrösi legényeket.

A második félidőben tovább folytatódott az embertelen küzdelem, a játékvezetői hármas továbbra sem akart faultokat befújni, így 9-10 lett a negyed vége, ami izgalmas végjátékot sejtetett. A negyedik etapban aztán sikerült átvennünk a vezetést és többször úgy látszott, hogy lezárhatjuk a mérkőzést, de ellenfelünknek mindenre volt válasza A végjátékban aztán már mi diktáltunk és kézben tartottuk a meccset, viszont az addigi kiváló büntetőzést (13/14) az utolsó 2-3 percben kihagyott 5 kísérlettel sikerült lerontanunk, így egylabdás mérkőzést kerekítettünk az összecsapásból, melyet némi szerencsével sikerült behúznunk.

Folytatás jövő szombaton a kifejezetten erős bajai csapat ellen, ott ez a teljesítmény várhatóan kevés lesz a győzelemhez, bár ezt a fiúk is jól tudják.

Faragó Péter : Örülök neki, hogy végül ilyen mérkőzésbe csöppentünk, mert a Nagykőrös az elején és tulajdonképpen az egész mérkőzés során vagy irányított egy kicsit, vagy lógott rajtunk, mi meg picit nem szerettük volna elhinni, hogy most érkezett egy ilyen csapat ide, aki ellen nem vezetünk 15 ponttal a félidőben és rájött a csapatra a pánik. Azért mondtam, hogy örülök, hogy így történt, mert végül a védekezésünk és a hitünk az ami miatt tudtunk nyerni, még ha szerencsésen is, hiszen a Nagykőrösnek két labdája volt a győzelemre. Ezzel most nem akarok foglalkozni, mivel mi is számos helyzetet elpuskáztunk, úgyhogy ismét a győzelem a legfontosabb így kivédekezve is. Lesz olyan még az év folyamán, hogy nem működik a támadójátékunk tökéletesen, de így is lehet nyerni. Gratulálok a srácoknak és a Nagykőrösnek is, mivel már évek óta nagyon jó meccseket játszunk ellenük. Most mi voltunk a szerencsésebbek.

Lakosa Zsolt : Győzelmi esélyünk volt a Vasas ellen, egylabdás meccset játszottunk, bármelyik csapat nyerhetett volna. Nem sok kosár volt, jól védekeztek a csapatok, ziccereket kihagytunk a végén. Szerencsével nyerhettünk volna. Gratulálok a Vasasnak, várjuk a következő mérkőzést.

Fotó: Bornyi Márton