U18: Csapatunk tovább folytatta győzelmi szériáját

Zalakerámia ZTE KK – Vasas Akadémia, Országos kiemelt junior bajnokság, alapszakasz, 3. forduló, Faragó Péter edzői beszámolója.

Zalakerámia ZTE KK- Vasas Akadémia 75-87 (24-25, 21-21, 17-13, 13-28)

Vasas: CSÍK 16, Meződi 8/6, Bencsik 7/3, Kelenföldi 3, KOVÁCS 14/3.
cserék: KOFLANOVICS 7/3, HONTI 21/9, Veres 4, BULYÁKI 6/6, SCHILLER 1, Bartha-, Jenei-.

A mérkőzés előtt örömmel tapasztaltam hogy az ellenfél kispadján a legendás Gellér Sándor foglalt helyet edzőként. A meccs előtt váltottunk pár szót és Sanyi bácsi mint mindig, kedves és naprakész volt. Játékosként és edzőként is felnéztem rá. Sajnos a második félidőben el kellett hagyja a kispadot vérnyomás problémák miatt, ezúton is jobbulást kívánok neki az egész szakosztály nevében. Remélem a visszavágón látjuk a padon.

A mérkőzést jó ütemben kezdtük, csak éppen a jó támadásvezetések miatt előzékenyen hagytuk az ellenfelet is támadni, így dobóversennyé alakult a mérkőzés. Az első félidőben csapatszinten ritkán látható triplázást mutattunk, 13/8 kísérletünk bement, ellenben a büntetőt nagyon gyengén dobtuk. A kulcspillanatokban nem sikerült elszakadni az ellenféltől, egy pontos előnnyel vártuk a harmadik negyedet. Az ellenfél szinte támadásonként váltogatta a 1:3:1 és 2:3 zónát de rendre megtaláltuk a megoldást.

Emberfogás ellen nyújtott lábbal próbálkoztunk ami nyilvánvalóan nem ment. Látható volt hogy ha nem javulunk agresszivitásban és lepattanózásban akkor nem fogunk meccset nyerni a jó támadójátékunkkal.

A negyedik negyedben hátrányból kezdve egy óriási 14-0 rohanással eldöntöttük a meccset. 13-28-ra nyertük ezt a játékrészt, köszönhetően feljavuló védekezésünknek és az éppen pályán lévő ötös remek játékának. Remek csapatteljesítmény volt ez, Honti Olivér sokadik jó meccsét játszotta, továbbá öröm volt hogy egy szokatlan ötössel és kezdő játékosaink gyengébb játékával is erősek voltunk mentálisan és szép idegenbeli győzelmet arattunk.

Folytatás Budaörsön, ezúton pedig Csík Ricsinek kívánunk Boldog Születésnapot!

Fotó: Bornyi Márton