NB 1/B: Tovább tart a győzelmi sorozat

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

PVSK CARGATE – Vasas Akadémia  57-82 (19-11, 9-25, 18-25, 11-21)

Férfi kosárlabda NB I. B Piros csoport. PVSK CARGATE: Bíró L. 12/3, Laufer G. 8/3, Heimann B. 5/3, Riskó D. 8, Rátvay B. 9, Csere: Bor S. 8/3, Villányi B. -, Hőgye P. 3/3, Kovacevic V. 4, Marjanovic J. –, Vasas Akadémia: Moravcsik Á. 14/6, Sólyom B. 13/3, Farkas A. 5/3, Kelenföldi D. 2, Debreceni D. 15, Csere: Boros M. 11, Barócsi 11, Kódor T. 1, Steier B. 3/3., Meződi P. 1, Kelemen Á. 4, Várszegi Á. 2, Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Arigbabu,

A mérkőzés előtti napokban az előző évezred – akkor még – csehszlovák sorozata a „Kórház a város szélén” jutott az ember eszébe, hiszen ahogy közeledett a mérkőzés, úgy lettünk napról napra kevesebben. A keddi értekezleten csak az volt biztos, hogy a Medve Máté, Krasovec Ádám, Dormán Balázs hármasra továbbra sem számíthatunk, aztán sorra jöttek az újabb, kisebb-nagyobb sérülések, betegségek, így a palánk alatt meghatározó Andrássy Géza, valamint a szezont nagyszerűen kezdő Radics Gerzson is a maródiak közé került, míg Akadémiánk U18 korú tehetsége, Pleesz Ádi betegsége  miatt nem kerülhetett az utazó keretbe. Természetesen szakvezetésünk nem esett kétségbe és a Vasas Akadémia koncepciójához hűen bátran nyúlt további talentumokhoz és a junior csapatból hívta fel Kelemen és Várszegi Ádámot a felnőtt kerethez. És ha már ott voltak, természetesen pályára is léptek a csapatunk aktív tagjaiként…

Az első negyedben viszont úgy tűnt, hogy a srácok még a buszon, vagy az öltözőben maradtak, hiszen a házigazdák diktálták Bíró Lecsó vezérletével a tempót és limitálták 11 ponton csapatunkat, így 8 pontos hazai vezetéssel zárult az első etap. Ezután már a fiaink is jelezték, hogy nem csak asszisztálni jöttek a mérkőzésre és második negyedbéli 25 dobott és 9 kapott ponttal fokozatosan átvették a vezetést és a mérkőzés ritmusának az alakulását és a félidőben már mi mentünk 8 egységgel.

A második félidőben pedig továbbra is aszerint alakult a mérkőzés, ahogy mi szerettük volna, amellett, hogy mindegyik 17-19 kor közötti játékosunk kapott bizonyításra lehetőséget. A harmadik negyed végén 15, a meccs lefújásakor pedig 25 pont volt a két csapat közti különbség, így minden gondunk és nehézségünk ellenére a vártnál magabiztosabb győzelmet arattunk a pécsi legenda, Rab Gyula fiai ellen.

A győzelem – mint már annyiszor ebben a szezonban – egyértelműen a CSAPAT sikere, nyolc játékosunk játszott 11 percet, vagy többet, öten dobtak 10 pont felett, hatan tettek a közösbe 11 és 23 közötti VAL értéket. Amennyiben a továbbiakban is ilyen értékek és irányvonalak mellett teljesítünk, bármelyik csapatnak méltó ellenfelei lehetünk az NB I B Piros csoportban.

Rab Gyula, PVSK-Cargate: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és vezettünk is, de a második negyedtől a Vasas fokozatosan átvette az irányítását. Ahogy mi fáradtunk, úgy domborított ki az erőfölényük és jutottak nagyobb előnyhöz. Ehhez párosult, hogy az első negyedet leszámítva sok hibával játszottunk és gyengén dobtunk. Sajnos jelen pillanatban öt meghatározó játékosunk hiányzik, így, bár becsülettel küzdőnk, nem tudunk olyan minőségű játékot nyújtani, ami elég lenne a szorosabb mérkőzésekhez. Nagyon várom, hogy egyszer már teljes kerettel tudjunk felállni, mert úgy egészen más teljesítményt tudunk majd nyújtani.

Faragó Péter Vasas Akadémia: A Pécs nagyon agresszíven és harciasan jött ki a pályára, az első negyedet meg is nyerték. Mi kicsit későn ébredtünk, de szerencsére az első félidő végére felocsúdtunk, a második negyed közepétől pedig már nálunk volt az előny. Felvettük a mérkőzés ritmusát, és a második félidőben már ebben a ritmusban tudtunk kosárlabdázni, ami eredményeként kialakult a nagyobb előnyünk. A házigazdák az utolsó játékrészben már elfáradtak, itt már dominált az erőfölényünk is. Gratulálok a csapatomnak, hogy sikerült időben ébrednünk, ez nem mindig szokott. Gratulálok a pécsieknek is, mert meg tudták nehezíteni a dolgunkat.

Fotó: Bornyi Márton