U11: 7 negyedig bírtuk

U12-es Bajnokság Budapesti terület 3. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Újpest-MT/A 71-14 (19-4, 24-6, 20-4, 8-0)

Vasas: Borosnyai 11, Bálint 11, Nagy 10, Tompa 9, Skoumál 8, Pap 6, Bori 6, Galavits 5, Ertl 3, Bella 1, Nógrádi 1, Klemencsics

Másfél hetes kényszerpihenő után kezdhettünk újra edzeni a hét második felében, ami annak ellenére, hogy igyekeztünk hasznosan tölteni ezt az időszakot, meglátszódott a játékunkon. Összességében nem volt gond a sebességünkkel és az akarásunkkal, bár támadásban érezhető volt, hogy mind taktikai, mind technikai szempontból lett volna mit gyakorolni még, védekezésben többször nagyon szép megoldásokkal játszottunk, és jó technikával fogtuk a labdás embert. A szerzett labdáinkból, lepattanókból tudtunk indítani, és könnyű kosarakat szerezni, ettől függetlenül akár kétszer ennyi lehetőségünk lett volna labdákat szerezni, illetve a ziccereket értékesíteni. Dicséret illeti a társaságot, hogy a kihagyás után így tudtunk kezdeni, és a csapathoz méltó játékkal tudtunk nyerni. 

Csata-Pannónia – Vasas Akadémia U11 37-34 (0-7, 9-12, 4-13, 24-2)

Vasas: Borosnyai 16, Bálint 6, Tompa 5, Bori 2, Galavits 2, Matuz 1, Pap 1, Skoumál 1, Nógrádi, Klemencsics, Nagy, Ertl

Jól kezdtünk a Csata ellen, bár nem volt kosárban gazdag a mérkőzés, ilyenkor egy 7 pontos vezetés is az első negyed után sokat jelent. Sajnos a második negyedtől érezhetően elkezdett fáradni a társaság, és bár az agresszív védekezést sikerült tartanunk, amiből akár több labdát is tudtunk volna szerezni, támadásban lassan és sok hibával játszottunk, rengeteg eladott labdánk és kihagyott dobásunk volt. A félidő után is maradt ez a játékkép, kevés pont, sok hiba, annak ellenére, hogy sikerült felgyorsulnunk kicsit, és a saját játékunkat játszani. A negyedik negyedre azt a feladatot tűztük ki, hogy növeljük 10 ponttal a különbséget, amihez pontosan kell játszanunk, nem hibázhatunk ennyit. Ez sajnos nem teljesült, a Csatának sikerült felgyorsulnia, és mögé futásokból, betörésekből sok könnyű kosarat szereztek, ezzel a negyedet 24-2-re nyerték, és a győzelem is az övék lett. 

Úgy gondolom nincs okunk szomorkodni, 10 nap karantén után az összesen 8 negyedből 7-en keresztül jól tudtunk játszani, ebből lehet építkezni. Jövő hétvégén az U11-es bajnokságban fogunk találkozni a Csatával, szeretnénk visszavágni!

Fotó: Bornyi Márton