U11: A pálya másik oldala

Kenguru Alapszakasz 4. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas U11 – Zsíros Akadémia  73-41 (0-2) (15-14, 17-8, 17-10, 17-4)

Vasas: Elek 23, Zöldi 16, Müller 8, Halasy 8, Karda 5, Szöllősi 4, Bucskó 4, Kovács 3, Kiss 1

Habár a mérkőzés első negyedét megnyertük, az eredmény nem tükrözi a mutatott játékot.  Az 1-1 védekezésünk, és a támadásbeli kapkodós játékunk az idei egyik leggyengébb mutatott játékot eredményezte 10 perce levetítve. A második negyedben már mutattunk életjeleket (9 ponttal nyertük ezt a játékrészt), de rengeteg hibával és élettelenül játszottunk.

A második negyedben aztán felébredt a csapat és egy jobb védekezéssel és kifejezetten szép támadójátékkal nagy különbségű győzelmet aratott az erejével elkészülő  több technikás, jól 1-1-ező játékosból álló Zsíros Akadémia ellen. A mérkőzésen 1-2 kiemelkedő teljesítmény volt a támadó oldalon, ezen felül nem sok jót tudok kiemelni a mutatott játékkal kapcsolatban.

A mérkőzést hivatalosan a Zsíros Akadémia nyerte, mivel betegségek miatt nem tudtunk megfelelő létszámban pályára lépni.

 

Beac Vizslák – Vasas U11 55-73 (10-13,16-31,12-14,17-15)

Vasas: Elek 16, Halasy 15,Kis 9, Zöldi 9,Müller 7,Szöllősi 6, Bucskó 4, Karda 4, Lakits 2, Kovács 1

A második meccset a BEAC ellen játszottunk. Az első negyed után felvettük a kesztyűt, és szoros egész pályás védekezéssel labdákat tudtunk szerezni és gyors kosarakat dobni. Már a félidőre 20 pont körüli előnyre tettünk szert, amit majdnem a meccs végéig tudtunk is tartani. Az 55 kapott pont sajnos nagyon sok, az 1-1 elleni védekezésünkön rengeteget kell még javítanunk.

Összefoglalás: a két mérkőzésen dobott 146 pont jónak számít, de türelmesebb játékkal és kevesebb lépéshibával ennél bővel tudtunk volna többet szerezni véleményem szerint. A védekezésünkben vasárnap sajnos nem volt elég energia miután az ellenfél áthozta a labdát.  Leginkább az 1-1-ek védése sikerült most rosszul, nagyon hiányzott a vagányság és az agresszivitás. A kosárlabdában – a futballal ellentétben – nincsenek támadó és védő játékosok, nem lehet, hogy valaki csak támad és lövi a gólokat, míg a többiek megcsinálják helyette a ”piszkos” munkát. Egy jó kosárlabdázó mind két oldalt aktív, és legalább annyi örömet lel az ellenfél megfékezésében, mint a szép kosarakban. A védekezésbeli technikákon felül ezt a szemléletet kell minél hamarabb megtanulnunk.