U11: Az ‘A’ csoport élén vagyunk

U11-es bajnokság Budapesti terület 2. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 64-33 (17-5, 21-18, 19-0, 7-10)

Vasas: Pap 12, Bori 10, Bálint 8, Nagy 8, Tompa 8, Szöllősi 6, Skoumál 5, Nógrádi 4, Klemencsics 3, Roszik, Bella

Jó sebességgel kezdtük a mérkőzést, az első negyedben több szemfüles labdaszerzéssel, jó befutással, betöréssel és a labdáért harcolva indítottunk. Több üres helyzetünk volt a gyűrű alatt, jó bejátszásokból, de sajnos ezeket kevés sikerrel értékesítettük.

A folytatásban felgyorsultak a kőbányaiak, amit többször nem tudtunk követni, illetve romlott a passzaink minősége, ami miatt kevesebb könnyű helyzetet tudtunk teremteni

A második félidőben ismét lendületet vettünk, és egy nagyszerű 3. negyeddel, jól kihasználva a helyzeteinket tudtuk növelni a különbséget, amit sajnos a záró etapban már nem tudtunk növelni.

Ezen a meccsen csapatszinten 25! ziccert hagytunk ki, ami nagyon sok, ellenben szedtünk 34 lepattanót, és szereztünk 27 labdát, ami dicséretes! Kiemelném Tompa Gergőt, Pap Danit és Bálint Boriszt, akik példaértékűen küzdöttek a labdáért, vetődtek, ugrottak, de az egész csapatot dicséret illeti a hozzáállásunk miatt!

 

Budapesti Honvéd/A – Vasas Akadémia U11 53-74 (14-18, 17-22, 4-16, 18-18)

Vasas: Tompa 20, Szöllősi 13, Bálint 10, Pap 7, Bori 7, Nagy 5, Roszik 3, Skoumál 3, Nógrádi 3, Klemencsics 2, Bella 1

Az első mérkőzésből hozott lendülettel tudtunk kezdeni a Honvéd ellen, több könnyű helyzetet tudtunk teremteni, főleg az indításainknak köszönhetően, amelyeket a korábbi meccsekhez képest jobb arányban értékesítettük. Emellett sok 1:1 elleni játékból sikerült jó dobásokat vállalnunk, a védekezésünk viszont hagyott kívánnivalót maga után. A második negyedben tartottuk a kezdési sebességet és agresszivitást, és a ziccereinket is jobb százalékkal értékesítettük. A félidei büntetőknél pedig nagyon jól koncentráltunk és 11-ből 9-et sikerült bedobni. A második félidőben sem vesztettünk a lelkesedésből, és a harmadik negyedben is tudtunk növelni a különbségen. Sajnos a negyedik negyedben kaptuk a legtöbb pontot, de a fordulót tekintve elégedettek lehetünk mind a teljesítményünkkel, mind a hozzáállásunkkal.

Fotó: Bornyi Márton