U11: Csak így tovább fiúk!

U11-es bajnokság, Budapesti területi, 6. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:  

Vasas Akadémia U11 – Csata Garfield 58-43 (12-9,7+6-10+7,12-11,21-6)

Vasas: Nagy Barnabás 11, Buday Bulcsú 10, Hallgató Gellért 10, Horváth Domokos János 5, Vukics Bulcsú 5, Dávid Roland László 4, Karai Bernát Sándor 4, Mejías Parra David 4, Réthelyi Mihály Márton 3, Gaál Kolos Vajk 1, Bogdán Áron Imre 1,

Az első meccset az A csoportba feljutó CSATA lánycsapata ellen játszottuk, egyszer már összekerültünk velük a szezonban, akkor tudtunk győzni, nagyjából már ismertük a játékukat, tudtuk mire számítsunk. Egyedül a második negyedben dobott a csapat játékidőben kevesebb pontot, amúgy az agresszív védekezésünkkel, ami egyre jobban megy, csomó szerzett labdát tudtunk hozni és abból felépíteni a támadásokat. Szeretném kiemelni Nagy Barnabást, és Buday Bulcsút és Hallgató Gellértet, akik hatalmasat előre lépve példamutató hozzáállással és jó teljesítménnyel sok pontot szerezve juttatták győzelemre a csapatukat.

 

MAFC Grosics – Vasas Akadémia U11 58-59 (20-15,8+6-16+5,16-13,8-10)

Vasas: Dávid Roland László 12, Vukics Bulcsú 11, Nagy Barnabás 11, Hallgató Gellért 6, Karai Bernát Sándor 5, Bogdán Áron Imre 5, Gaál Kolos Vajk 3, Mejías Parra David 3, Réthelyi Mihály Márton 2, Buday Bulcsú 1,

A második meccset egyből kezdve játszottuk kis pihenővel az általunk már jól ismert MAFCosok ellen. Abban reménykedtem, hogy az első meccs lendületét megőrizve tudunk a továbbiakban is sebességgel támadni és gyors kosarakat minél kevesebb leütéssel dobni.

Ez sikerült, de az ellenfelünk nem adta magát könnyen, harcosan védekeztek ezért minden negyedben, általában az első felében voltak hullámvölgyek amin mindig át kellett lendülnünk, hogy a végén nyerni tudjunk. Amikor hibáztunk 1:1 védekezésben azt egyből egy gyors kontra 1:1 betörés-kosárral büntették meg. Minden időkérésnél a gyengeségeiket vettük sorra és azokra próbáltunk játszani, ebből sikerült jó néhány pontot szerezni, illetve sok labdát és lepattanót is tudtak szerezni. Ugyan a második és negyedik negyedet elveszítettük, de a végjátékban egy fegyelmezett védekezéssel sikerült megőrizni előnyünket és tudtunk nyerni. Szeretném kiemelni Dávid Rolandot, aki extra védekezéssel és idei legtöbb 1 meccsen dobott pontjával segítette a csapatát, illetve Nagy Barnabást és Vukics Bulcsút akik egyaránt kiváló támadójátékkal járultak hozzá a csapat sikeréhez.

Továbbá nagy örömömre szolgál, hogy olyan játékosok is kezdenek több pontot szerezni és bátrabban játszani mint Bogdán Áron és Gaál Kolos.

Összességében gratulálok a csapatnak az A-csoport első helyének megvédéséért.

Csak így tovább fiúk! Szép munka volt!