U11: Csak így tovább

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 5. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Zuglói Sasok 57 – 51 (14-10,15+5-9+2, 9-12, 14-18)

Vasas: Hallgató Gellért 9, Buday Bulcsú 9, Vukics Bulcsú 9, Mejias Dávid 7, Gaál Kolos 1, Nagy Barna 4, Nagy Máté 2, Nemecz Balázs 1, Réthelyi Mihály 4, Dávid Roland 2, Bóné Levente 6,

A forduló első mérkőzését a Zugló ellen vívtuk, ugyan nem teljes kerettel állt ki a csapat (11 fő), sok a beteg játékos most, de bevallom egy könnyebb meccsre számítottam. Számunkra kedvezően indult az első két negyed, sok labdát tudtunk szerezni és jó iramot diktálva 1:0, 2:1 kosarakat szerezni, ezáltal nem hagyva felállni az ellenfél védelmét. Viszont a félidőben mintha elfogyott volna a koncentráció a fejekből leginkább a második félidei két vesztes negyed miatt írom ezt. Abszolút pozitívum, hogy amikor felállt védelem ellen támadva megcsinálták a fiúk az add és fuss, backdoor befutás-bepassz játékokat az mindig tiszta helyzeteket eredményezett, szerettem volna ha ezt gyakoroljuk főként a meccsen. Sajnos a 3. és 4. negyedben ez kevésbé valósult meg, inkább 1:1 megoldásokat választottak a labdás játékosok a befutás megpasszolása helyett. Végjátékban nem volt az igazi a csapat védekezése, de az előnyünk kitartott a mérkőzés végéig, így győzedelmeskedni tudtunk.

 

BLF KK/A – Vasas Akadémia U11 29-52 (2-20,5+3-5+6,9-12,3-4)

Vasas: Hallgató Gellért 10, Nagy Máté 9, Vukics Bulcsú 8, Nagy Barnabás 5, Mejías Parra David 5, Bóné Levente 5, Dávid Roland László 5, Gaál Kolos Vajk 2, Buday Bulcsú 2, Réthelyi Mihály Márton 1,

A második meccset az általunk már ismert BLF ellen játszottuk, a srácokon kezdtek látszani a erős fáradtság tünetei, de egy emberközeli védekezéssel rengeteg labdát tudtak szerezni, a BLF sokat hibázott, ezért egyetlen cserével is nyerni tudtunk. Habár az első negyed kiválóan sikerült pontok tekintetében, a másodikban igen csekély kosár esett 5-5 arányban, és a negyedikben is csak 3-4-re sikerült nyerni a negyedet.

Úgy vélem nagyon hasznosak ezek a meccsek, mert kevés emberrel is kell tudnunk nyerni, illetve minden egyes játékosnak egyénileg többet kell ilyenkor hozzátennie védekezésben és támadásban egyaránt.

Összességében gratulálok a csapatnak, mert kevesebb játékossal is tudtunk nyerni 2/2-t, és sikerült feljutnunk a D csoportba az egy évvel idősebbek bajnokságában!

Fotó: Bornyi Márton