U11: Csapatmunka

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 3. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:

BLF KK/A – VASAS U11 33 – 51 (10-10,1-10,10-13,5-15,6-3)

Vasas: Nagy Barnabás 12, Vukics Bulcsú 12, Dávid Roland László 10, Karai Bernát Sándor 7, Hallgató Gellért 6, Bogdán Áron Imre 5, Mejías Parra David 5, Bóné Levente 3, Chapman Maximilián Attila 2, Buday Bulcsú 1,

Az első meccsünket a BLF ellen játszottuk, habár az első negyed egyenlő állással végződött a másodikra átvettük a vezetést és mindössze 1 pontot engedve az ellenfélnek fordultunk a második félidőre. A harmadik félidő dobott pontjai között csak három pont különbség esett, a negyedikben ismét felül tudott kerekedni a csapatunk. A kettő meccs közül úgy gondolom ez bizonyult a nehezebbnek, itt jobban kellett figyelniük a játékosoknak védekezésben. Nagyon tetszett, hogy már ügyetlenebb kéz felé is bátran elindultak betörésben a jobbkezesek és, hogy az előző fordulóhoz képest sikerült szintet lépni mind védekezés technikában, mind támadásban (befutásos játék, sok passzal, jó döntések játékszituációkban).

 

VASAS U11 – Török Sasok 90-39 (22-8,13-15,24-5,13-4,12-7)

Vasas: Hallgató Gellért 15, Chapman Maximilián Attila 13, Horváth Domokos János 11, Dávid Roland László 11, Nagy Barnabás 9, Karai Bernát Sándor 7, Bóné Levente 7, Vukics Bulcsú 6, Mejías Parra David 6, Buday Bulcsú 4, Nagy Máté 1,

A második mérkőzés előtt tudott egy meccset pihenni a csapat, ez jól jött a Törekvéses lányok ellen, akik nem bizonyultak nehéz ellenfélnek. egyedül a harmadik negyedben tudtak több pontot szerezni nálunk, ami úgy gondolom, pusztán figyelmetlenségből akad a védekezésben, vissza tudtak szedni néhány támadólepattanót, és azt egyből visszatéve dobtak kosarakat a körtéből. Döntően dominált a csapatunk a mérkőzésen, tudtuk gyakorolni mind az indításos, mind a felállt védelem elleni játékot, jól mentek a befutás-bepassz 2:2-k is.

Az tetszett a leginkább, hogy egytől egyig mindenki kivette a részét a meccsekből, egy jó védekezéssel, egy-egy jó assziszttal, kosárral. Végre megmutatták magukat azok is a pályán, akik korábban kevesebb szerepet vállaltak. Kezd úgy működni a társaság mint egy „csapat”

Összességében gratulálok a csapatnak, szép munka volt fiúk!

Fotó: Bornyi Márton