U11: Dupla győzelem és jó játék a karácsonyfa alatt

U11-es bajnokság Budapesti terület 3. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Csata Garfield 70-53 (19-10, 15-2, 18-19, 18-18)

Vasas: Borosnyai 17, Szöllősi 11, Bálint 10, Galavits 10, Pap 9, Tompa 4, Skoumál 4, Nagy 2, Matuz 2, Ertl 1, Klemencsics, Nógrádi

Éppen 6 nappal az aktuális forduló előtt találkoztunk legutóbb a Csata csapatával, akkor az U12-es bajnokságban, ahol egy izgalmas találkozó végén a lányok örülhettek, miután 22 ponttal dobtak nálunk többet a negyedik negyedben. Így ebből a meccsből tanulva, bizonyítási vággyal érkeztünk az U11-es fordulóra, meg akartuk mutatni elsősorban magunknak, hogy képesek vagyunk nyerni, akár nagyobb különbséggel is, ha odafigyelünk 4 negyeden keresztül. Az első perctől kezdve láthatóan sokkal jobban védekeztünk, és pontosabbak voltunk támadásban, a második negyedre már teljes mértékben kezünkbe vettük az irányítást. Pozitívum volt, hogy nem engedtünk könnyű kosarat ellenfelünknek, és a saját játékunkat tudtuk játszani, amelyből szép helyzeteket alakítottunk ki. 

A második félidő az eredményeket nézve egyenlőnek tűnhet, de korántsem így történt, ha a játékot nézzük. A harmadik negyedben már 20 pont fölé is sikerült növelni a különbséget, gyorsan játszottunk, szemfülesen védekeztünk, és jól kihasználtuk a helyzeteinket, így a cél az volt a múltkori meccsből tanulva ne engedjük vissza a Csatát. A záró etap első fele sajnos pont úgy alakult, amit el szerettünk volna kerülni, és a két csapat között 10 pont alá is esett a különbség. 9 pontnál jött az időkérés, ami úgy gondolom jót tett a csapatnak, megnyugodtunk egy kicsit. A maradék 3 percben nem kapkodtunk, és okos játékkal, szerzett labdákkal türelmesen tudtunk játszani, ráadásul az utolsó percben 8! pontot dobtunk, amivel beállítottuk a végső különbséget. Kulcs volt a meccsen, hogy összesen 11! labdát adtunk el, és 14 ziccert hagytunk ki, ami mellé szereztünk 23 labdát! 

Budapesti Honvéd SE/A – Vasas Akadémia U11 40-63 (8-22, 17-17, 4-20, 11-4)

Vasas: Bálint 17, Tompa 15, Galavits 9, Borosnyai 8, Szöllősi 4, Klemencsics 3, Matuz 3, Pap 1, Bori 1, Nógrádi 1, Nagy 1, Skoumál

A Honvédot mondhatni már jól ismerjük, hiszen eddig minden fordulóban találkoztunk egymással, és jó meccseket játszottunk véleményem szerint. Az eddigi fordulók során mindig sikerült előre lépnünk az előző meccshez képest, most sem volt ez másként. Az Csata elleni lendülettel sikerült kezdenünk, és az első 10 pontot mi szereztük, köszönhetően annak, hogy gyorsan játszottunk, igyekeztünk minél hamarabb eljutni a gyűrűig. Innentől kezdve kicsit hullámzó lett a védekezésünk, mögénk futottak, le voltunk maradva az emberünktől, leszedték felettünk a lepattanókat. Ez szerencsére nem tartott sokáig, tudtuk tartani a megszerzett előnyünket. A félidei büntetőknél nagyon szépen koncentráltunk a dobásokra, és 12-ből 9-et értékesítettünk. 

A harmadik negyedben ismét sikerült növelni az előnyünket, nem engedtünk könnyű kosarakat a Honvédnak, agresszívan támadtunk és védekeztünk, a negyedik játékrészben viszont sok eladott labdánk volt, és nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. 28! Szerzett labdával zártuk a mérkőzést, ami dicséretes, viszont emellett eladtunk 26 labdát, és kihagytunk 23 ziccert, amiben láthatóan fejlődnünk kell.

Mindkét mérkőzésen a játék képe számomra pozitív volt, láthatóan fejlődünk fordulóról fordulóra, és a korábbi hibáinkból tudunk tanulni, és hasznosítani a korábbi tapasztalatokat.

A téli szünet után innen szeretnénk folytatni, ahová most eljutottunk. Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Fotó: Bornyi Márton