U11: Egy sima győzelem és egy szoros vereség az I. fordulóban

Kenguru Kupa I. forduló, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

 
Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 27-57
György Julián 9, Sass Lukács 3, Ondima William 6, Rónai Dániel, Hanzély Viktor 14, Hidvégi Gergő 7, Balogh Máté 5, Benedek Mór 6, Zsidek Barna, Csillag András 3, Rabb Benedek 4, Tilk Ádám.
 
Hiába játszottunk már ezzel a csapattal korábban, én és a fiúk is úgy álltunk hozzá, hogy ez egy teljesen új meccs, és mindegy, mennyivel nyertünk a felkészülési meccsen. Ahogy az várható volt, a meccs első 4-5 perce teljes izgalomban telt, dadogott a labda, sápadt, megszeppent arcok sorát véltem felfedezni játékosaimon. A legtöbb játékosnak ez volt élete első „tét”meccse, érthető volt tehát a túlzott izgalom. Amint egy kis megnyugvást tapasztaltam, sorra jöttek a jó megoldások, és egyre magabiztosabbá vált a játékunk. Örültem a sok könnyű ziccernek, amit nagy százalékban értékesíteni is tudtunk.
 
Védekezéssel kevésbé vagyok megelégedve, sok volt a helyezkedési hibánk, illetve sokszor nyújtott lábbal védekeztünk, nem felkészülten védtük az ellenfelet. Ezekből is köszönhetően sok faultot ütöttünk. 
 
 
Fürge Vasas – Zsíros Akadémia Kőbánya 47-50
György Julián 18, Sass Lukács 3, Ondima William 1, Rónai Dániel 3,  Hanzély Viktor 9, Hidvégi Gergő 8, Balogh Máté 4, Benedek Mór 1, Zsidek Barna, Csillag András, Csányi Áron, Tilk Ádám.
 
Ugyanúgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez, mint az előzőhöz, ismertük az ellenfelet, a felkészülési tornán kikaptunk tőlük, azonban – mint minden meccsen – nyerni szerettünk volna, most erre jó alkalom kínálkozott. Végül sok hibát elkövettünk védekezésben ami a meccs végére megpecsételte sorsunkat. A már előző meccsen is felfedezni vélt helyezkedési hibákat a Darazsak könyörtelenül kihasználták, és befutásokból eredményesek tudtak lenni. Emellett több technikai hibát is vétettünk, mint például lépéshibák, és ezek összessége a meccs végére soknak bizonyult. Ezen hibák kijavítására törekszünk a következő fordulóra. A győzelmet még nem sikerült megszerezni, de a fejlődés látható, ezért dicséret illeti a Fiúkat. 2 nagyon jó meccset játszottak, és gratulálok Nekik a két szép eredményhez!
 
 Fotó: Bornyi Márton