U11: Ejnye bejnye!

Kenguru Alapszakasz 2. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas U11-BEAC Vizslák 66-39 (17-6,19-12,17-11,13-10)

Vasas: Halasy 24, Reményi 12, Karda 8, Zöldi 7, Králik 7, Lakits 4, Kiss 2, Kovács 1, Nagy 1.

Első mérkőzésünket a BEAC-os lányok ellen játszottuk. A négy megnyert negyed és a kialakult nagyobb különbségű győzelem ellenére csapatunk nagyon tompán és rossz stílusban játszotta végig ezt a mérkőzést. Az eddig jellemző sok passzos, gyors játék csak nagyon ritkán volt felfedezhető, védekezésben méterekkel voltunk lemaradva az egész mérkőzésen. Pontjaink nagy részét nem tudatos kosárlabdából, hanem fizikális előnyünket kihasználva egyéni megmozdulásokból szereztük.  Eladott labdák és kihagyott ziccerek tömkelege keletkezett a mérkőzésen.

 

Zsíros Akadémia A – VASAS U11 32-86 (10-17,7-34,3-20,12-15)

A második mérkőzésre csapatunk lényegesen koncentráltabban jött ki. Egy nem túl erős első negyedet két ellentmondást nem tűrő középső játékrész követett, ahol végre sikerült szép kosárlabdát bemutatnunk és a védekezésünk is elfogadható szintre lépett. A negyedik negyedben ismét a pontatlanságé volt a hangsúly, kimaradt közeli dobások és rossz döntések voltak jellemzőek.

Összefoglalás:

A kosárlabda játékban a legtöbbször előforduló technikai elemek az alapok. A „jó játékos” ezeket az elemeket MINDIG jól (pontosan, gyorsan, megfelelően időzítve) hajtja végre, így garantált, hogy egy bizonyos szint alá nem megy a teljesítménye még a legrosszabb napján sem. Nekünk idén most volt a legrosszabb napunk és sajnos még nagyon sok alapvető hibát vétettünk: lépéshiba megindulásnál és megállásnál; ütemtelen passz; közeli dobások értékesítése; labdavezetés emelt fővel stb. A „jó játékos” ezen felül mentálisan is MINDIG hoz egy alap szintet: aktív (ha kell agresszív) védekezésben; koncentráltan lép pályára; nyerni akar stb.

Habár (budapesti) vetélytársainkat eddig nagy különbséggel győztük le, elégedettek nem lehetünk: az előző forduló is megmutatta „jó játékosok” még nem vagyunk közel se.

 Szerencsére a csapat tagjai még csak 10 évesek, van még bő egy évtized gyakorolni és a gyengébb „előadás” ellenére jó úton haladunk!   

Fotó: Bornyi Márton