U11: Először a C csoportban

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 7. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas U11 – Zsíros Akadémia Darázslányok 63-43 (21-4,14-21,15-7,13-11)

Vasas: Halasy 13, Zöldi 12, Kiss 9, Reményi 5, Müller 5, Elek 5, Imre 4, Korompay 3, Karda 3, Bucskó 2, Králik 2.

A Gyermek Kupa 7. fordulóját azok ellen a Darázslányok ellen kezdtük, akik az előző két összecsapásunk alkalmával legyőztek minket.

Nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést és komoly előnyre tettünk szert már az első negyedben. A lányok második negyedbeli jobb játékuknak és a félidei kiváló büntetőzésnek köszönhetően közelebb jöttek, de a harmadik és negyedik negyedet megnyerve magabiztos győzelmet arattunk. A 20 pontos győzelem jó eredménynek számít különösen a gyenge büntetőzésünk (13/36) és a korábbi összecsapások tükrében.

Úgy gondolom idei egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk mind támadásban, mind védekezésben.

 

Újpest – MT/A – Vasas U11 39-66 (9-10,9-21,10-22,11-13)

Vasas: Imre 12, Zöldi 9, Karda 8, Lakits 7, Reményi 6, Králik 5, Elek 5, Kovács 4, Kiss 4, Bucskó 4, Halasy 2.

A kiváló első meccs után egyből jött az Újpest jó pár új játékossal, amely igencsak meglepte a már  megelégedett csapatunkat. Ennek következménye egy gyatra első negyed volt. Játékosaink csak a mezüket vitték fel a pályára, mást nem. Szerencsére ez egy sok jó játékosból álló együttes, így a második ötösünk nagyot küzdve kijavította az első csapat hibáit és a második félidőt 13 pontos előnnyel kezdhettük. A második félidőben sikerült felébredni és szép játékkal befejezni a fordulót. Tanulságos mérkőzés volt, mely rávilágított, hogy egyrészt nem szabad kiengedni amíg vége nincs a mérkőzésnek (jelen esetben a fordulónak), és egy siker után is éhesnek kell maradni.

Összefoglalás:

Egy negyedet leszámítva eddig legjobb hétvégénket zártuk. Leginkább védekezésben léptünk előre: a 43 és 39 kapott pont kifejezetten jó (a lányok rengeteg félidei büntetővel érték el ezt a számot). Előreléptünk a dobások utáni kizárások, az 1- 1 védekezések és a besegítések területén. Míg a másik oldalon, támadásban az „ötszög” játék kialakítása és az így megteremtett terület és lehetőségek kihasználása sok szép megoldást eredményezett.

Ezek szép részsikerek, amire a későbbiekben lehet építeni!

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton