U11: Fent volt a fejünk

Országos Kenguru Kupa, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Gödi SE – Vasas Gepárdok 40-55 (14-6;0-20;B:9-7;7-15;10-7)

Dobók: Reményi 13, Imre 13, Zöldi 9, Králik 7, Bucskó 5, Zentay 3, Grósz 2, Szőllősi 1, Kis-Luczai 1, Komondi 1.

Első mérkőzésünkön álmosan kezdtünk és sok alapvető hibát követtünk el (nem találtuk az emberünket, üres ziccereket hagytunk ki) ennek eredményeképp 8 pontos hátránnyal kezdtük meg a második negyedet. Itt viszont ellentmondást nem tűrő játékkal 20-0-ra nyertünk szoros védekezésünknek és önzetlen csapatjátékunknak köszönhetően. A harmadik negyedre feljavult első ötösünk is és a különbséget tovább tudtuk növelni.

 

Vasas Gepárdok – Ziccer Bocsok 72 – 48 (22-7; 16-5; B:6-5; 10-19; 18-12)

Reményi 17, Imre 16,  Szőllősi 13, Zöldi 10, Kiss-Luczai 5, Komondi 4, Králik 3, Bucskó 2, Zentay 1, Lakits 1.

Második mérkőzésünket már határozottabban kezdtük és az első félidőben sikerült 26 pontos vezetésre szert tennünk gyorsindításainknak és agresszív védekezésünknek köszönhetően. A harmadik negyedben sajnos ismét volt egy problémás időszak, sokszor nem találtuk az emberünket és nem tudtuk megállítani az ellenfél kulcsjátékosainak betöréseit. A negyedik negyedben aztán ismét összeszedte magát csapatunk és szép játékkal fejezte be a fordulót.

Összességében több téren is komoly javulás volt felfedezhető a játékunkban: az előző fordulóban rengeteg gyorsindításunk úszott el azon, hogy fejünket leszegve a labdát nézve pattogtattunk. Az elől lévő üres emberek nem tudták pontra váltani az előnyüket, mert a labda csak megkésve találta meg őket. A mostani meccseken viszont jóval több könnyű kosarat szereztünk, fenn volt a fejünk és megtaláltuk az üres embereket. Élvezetes, jó csapatjátékot játszottunk. Különösen Králik Ali remekelt ebben, rengeteg gólpasszt kiosztva. A januári fordulóhoz képest pozitívum, hogy kevesebb lépéshibát vétettünk. Sajnos a negatív oldalra is került feljegyezni való: mindkét mérkőzésen volt 1-1 gyenge negyed, sok volt a helyezkedési probléma védekezésben ezekben az időszakokban, és a sok dobott pont mellett is maradtak ki ziccerek bőven.

Tovább folytatjuk a kemény munkát! Hajrá Vasas!