U11: Élménydús kirándulás

Olimia Cup, Szlovénia, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

A két ünnep között került megrendezésre a horvát és szlovén határ közelében a IX. Olimia Kupa. A tornán -idén először- a legkisebb korosztályban is elindult a Vasas. A mérkőzéseknek több érdekessége is volt: a külföldi csapatok (szerb,szlovén, osztrák, olasz) mellett az is különleges volt, hogy a mérkőzéseket 4-4 ellen játszottuk, és a büntető területen kívül minden kosár 3 pontot ért.

Az első három ellenfelünk nem képviselt a mieinkhez hasonló játékerőt. Mind játéktudásban, mint fizikálisan (több 2009 és 2010-es születésű játékos is volt) nagy volt a különbség a mi javunkra. A mérkőzéseket még nehezítő feladattokkal (pl. labdaleütés nélkül) is 40-60 ponttal nyertük.

A negyedik összecsapáson ismét a Marosvásárhely csapatát találtuk magunkkal szemben. A Pityke Kupán elszenvedett nagy különbségű vereség még élénken élt az emlékeinkben, és ezért szerettünk volna ezúttal jobban helyt állni. Sajnos ez nem sikerült, a Marosvásárhely fokozatosan húzott el tőlünk, és végül 30 pontos győzelmet aratott. A mérkőzés ismét hasznos volt abból a szempontból, hogy kiemelte a hibáinkat és emlékeztetett: bőven van hova fejlődni a játék minden elemében.

A záró- (bronz-) mérkőzést egy szerb csapat ellen vívtuk. Külön öröm és nagy élmény volt a gyermekek számára, hogy a másik két Vasas csapat (U13 és U15) kijött megnézni a meccset és végig nagy hangerővel biztatott minket. Meg is lett az eredménye:végig keményen küzdve, nagy arányú győzelmet arattunk. Az ellenfélben két kifejezetten jó játékos volt, akiket kiváló egyéni védekezéssel sikerült kikapcsolni. A mérkőzést követően a teljes Vasas csapat együtt ünnepelt és fotózkodott!

Összefoglalás: hasznos tornát tudhatunk magunk mögött. Az öt mérkőzés ellenére mégis a pályán kívül profitálhattunk a legtöbbet ebből a kirándulásból. A sok közös program (élményfürdő,activity,utazás)  és a jó hangulatban együtt eltöltött idő jó lehetőség volt egymás megismerésére és a csapat összekovácsolására.

Fotó: Bornyi Márton