U11: Keserédes hétvége

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 4. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:

Újpesti MT/A – Vasas AkadémiaU11 37-52 (6-5,10-7,6-11,10-16,3-9)

Vasas: Nagy Máté 13, Hallgató Gellért 10, Karai Bernát Sándor 7, Vukics Bulcsú 6, Bóné Levente 5, Réthelyi Mihály Márton 5, Bogdán Áron Imre 2, Nemecz Balázs 2, Mejías Parra David 2,

Az újév első meccsét az Újpest ellen játszottuk. Az első félidőben, kis motivációra volt szüksége a játékosoknak, mert védekezésben nem voltunk elég közel, és elég agresszívak, így 1:1 ellen kaptunk kosarakat, hál istennek sikerült felrázni a társaságot a félidőben, és ennek eredménye képen egy sokkal koncentráltabb második félidőt produkáltak a fiúk. Teljesen jól látszott, hogy csak egy emberközeli, passzsávban történő, kizárásos-lepattanóért küzdős védekezéssel tudunk majd sok labdát szerezni, felállt védelem ellen pedig a tanult 2 figurális játékkal befutás-kosarakkal nyerni. Ez meg is valósult rendre, így tudtunk győzedelmeskedni.

 

Vasas Akadémia U11 – Vasas Amazonok 40-42 (8-11,8-9,7-15,5-4,12-1)

Vasas: Vukics Bulcsú 11, Mejías Parra David 6, Bogdán Áron Imre 5, Bóné Levente 4, Nagy Máté 4, Frenreisz Zalán 3, Chapman Maximilián Attila 3, Réthelyi Mihály Márton 3, Karai Bernát Sándor 1,

A második meccset a Vasasos lányok ellen vívtuk, őszintén szólva sokkal agresszívabb faulthatáros védekezést kaptunk mint az Újpest mutatott, ami meglepte a fiainkat. Ennek eredménye, hogy sokkal többet kellet küzdeni minden kosarunkért. A félidő végére 8-cal vezettek ellenünk, sajnos ez a távolság 12 is volt a két csapat között, a negyed végére 9-re csökkent. Az utolsó negyedben egy nagy hajrával sikerült 13:3-ra megnyerni, de a végjátékban, sajnos nem sikerült pontot dobni azokból a variációkból amiket tud a csapat, így sajnos végül 2 ponttal alulmaradtunk a lányokkal szemben, de a fiúk jól küzdöttek.

Összességében az első meccs szép munka volt, megvalósítottuk azokat a játékelemeket amiket mi edzők is szerettünk volna viszontlátni, a tanulópénz inkább a második mérkőzés volt, amiből le lehet vonni a tanulságokat, főleg  védekezésben.

Kíváncsian várjuk a következő Kenguru fordulót, ahol feltett szándékunk saját korosztályban visszakerülni az ’A’ csoportba!

Hajrá VASAS!

Fotó: Bornyi Márton