U11: Későn ébredtünk

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 5. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Újpest MTA- Vasas U11 13-64 (2-33, 4-17, 5-12, 2-2)

Vasas: Kiss 19, Elek 10, Králik 7, Zöldi 6, Imre 6, Lakits 4, Bucskó 3, Müller 2,Szöllősi 2, Halasy 2, Nagy 2, Kovács 1

Az első mérkőzésünket nagyszerűen kezdtük: 20 perc játék után már 44 ponttal vezettünk. A védekezésünk agresszív volt (csak egy mezőnykosarat engedtünk), a támadásainkat pedig gyorsan és pontosan fejeztük be. A sok gólpasszos, látványos játék idei egyik legjobbunk volt. A második félidőben az egész pályás letámadás helyett csak félpályáról vettük fel az ellenfelet. Ennek oka az 1-1 elleni védekezés és a felállt védelem elleni játék gyakorlása volt. A támadásbeli hibák miatt a különbséget csak minimálisan tudtuk növelni a két csapat között a második félidőben.

 

Vasas U11- Zsíros Akadémia Darázslányok 46-49 (12-17, 13-16, 14-16, 7-0)

Vasas: Zöldi 14, Imre 8, Müller 4, Halasy 4, Kiss 4, Králik 3, Lakits 3, Elek 3, Szöllősi 2, Bucskó 1.

A második meccsünket egy már ismerős ellenfél ellen játszottuk. A Zsíros Akadémia lányaival már megmérkőztünk korábban: akkor a második fordulóban szoros meccsen 4 pontos győzelmet arattunk. A mai mérkőzés is az első perctől az utolsóig kemény összecsapást hozott. Az első félidőben rengeteg hibával kosárlabdáztunk (lépéshibák, kihagyott ziccerek), ráadásul a lányok keményebben is játszottak számtalan lepattanót és szabad labdát megszerezve. Puhák voltunk. A gyenge játékunknak köszönhetően a második negyed végére 8-10 pontos hátrányt szedtünk össze és innentől kezdve csak futottunk az eredmény után.

A rengetek kihagyott közeli dobás, eladott labda és lépéshiba ellenére szoros végjátékot alakítottunk ki, de az eredményt már nem tudtuk megfordítani. Későn kezdtünk el keményen játszani…

Összefoglalás: a csapatunk sajnos (vagy szerencsére) nem szokott szoros mérkőzéseket játszani a saját korosztályában, így az ilyen meccsek U12-ben nagyon értékesek és tanulságosak. Ezekben a  helyzetekben jobban kirajzolódnak a hibáink, és a szoros vereség miatt százszor olyan bosszantó egy-egy rossz megoldás.

Fotó: Bornyi Márton