U11: Két fordítás, két győzelem

U12-es Bajnokság Budapesti terület 5. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Török Sasok – Vasas Akadémia U11 55-57 (12-14, 22-14,  9-8, 12-21)

Vasas: Borosnyai 15, Galavits 10, Tompa 7, Pap 6, Bálint 4, Szöllősi 4, Matuz 4, Sborgi 3, Bori 2, Skoumál 2, Nagy, Nógrádi

Nem sikerült eléggé felpörögnünk az első mérkőzés kezdetére, ami miatt álmosan játszottunk az első félidőben. Ez a passzainkban és a védekezésünkön látszódott meg elsősorban, ennek ellenére jó sebességgel próbáltunk játszani. Voltak szép taktikai megoldásaink, befutásokból és betörésekből is megtalálták egymást a fiúk, de a lányok besegítő védekezése ellen még nem volt meg az ellenszer. A folytatásban szintén nem volt gond az akaraterőnkkel, de nem tudtuk felvenni a sebességet a Sasokkal. Védekezésben lassan találtuk meg az embert, támadásban pedig egyéni akciókból próbálkoztunk kevés sikerrel. A második félidőben már jobb képet mutatott a játékunk, sebességet váltottunk védekezésben, és támadásban is. Sikerült a taktikai elemekből megvillantanunk pár dolgot amit gyakoroltunk az edzéseken és néhány védekezésnél, és támadásnál jó volt nézni ahogy játszunk! Az utolsó játékrészben még egy fokkal jobban koncentráltunk, több jó védekezés, szerzett labda és indítás segítségével sikerült utolérni ellenfelünket, és az utolsó 2 percben az extra teljesítményünknek köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Kiemelném Szöllősi Mátét és Tompa Gergőt, ahogy példásan szervezték a támadásokat a harmadik negyedben, és védekezésben is stabil teljesítményt nyújtottak, valamint Borosnyai Somát és Galavits Levit, akiknek az extra védekezése és pontszerzésük kulcs volt a meccs végén, de emellett egymást és a többieket is megtalálták a pályán támadásban. Emellett az egész csapatnak gratulálok, hogy sikerült a lefújásig küzdenünk, aminek meg is lett az eredménye. 

Vasas Akadémia U11 – Kölökös Fiúk 71-65 (18-15, 14-26, 26-11, 13-13)

Vasas: Borosnyai 26, Szöllősi 12, Bálint 5, Skoumál 5, Sborgi 5, Tompa 4, Galavits 4, Klemencsics 3, Bori 3, Pap 2, Ertl 2, Nagy

Volt egy mérkőzésnyi pihenőnk a második találkozó előtt, ami adott időt arra, hogy felfrissüljünk egy kicsit. Ennek ellenére nem kezdtünk jól, nagyon sok könnyű kosarat kaptunk az ellenfelünktől. Az ilyen helyzetekben gyorsabban meg kell találnunk az emberünket, megállítani a labdavezetőt, a többieknek pedig nem hagyni, hogy labdát kapjanak. Több alkalommal is egy leütésből megvertek minket, amiből egyből kosarat kaptunk. A másik oldalon nem tudtuk jó százalékkal érvényesíteni a helyzeteinket, de az a sebesség amivel játszottunk, összességében jó volt. A félidőre 11 ponttal vezetett a Kölökös, és páran összetörtünk mentálisan, egy-egy rossz megoldás után. Itt próbáltam lelket önteni a fiúkba, mondván, hogy nincs még vége a mérkőzésnek, és higgyenek benne, hogy meg lehet nyerni, akár 10 ponttal is. Miután mindenki fújt egyet, a félidei büntetőknél nagyszerűen koncentráltunk, és jó százalékkal értékesítettük őket. Ezután pedig úgy mentünk fel a pályára a második félidőben, hogy tényleg látszott a csapaton az, hogy nyerni akar. Szigorítottunk a védekezésünkön, gyorsítottunk a támadásunkon, a kispad is együtt élt a pályán lévőkkel, elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni. A harmadik negyed végére már egál volt a meccs, a negyedik negyedben pedig ezt a sebességet és jó játékot tartva sikerült 10 ponttal is vezetnünk, a vége “csak” 6 pont lett nekünk. 

A meccsek után az öltözőben arra kértem a fiúkat, hogy mindenki tűzzön ki egy célt magának, amiben a forduló után javulni tud, és a következő edzéseken és meccseken ebben próbáljon előre lépni.

Gratulálok a két szoros győzelemhez a csapatnak, mert jó ellenfelek ellen játszottunk, és főleg ahhoz, hogy hittünk magunkban, és amikor mi futottunk az eredmény után, akkor sem adtuk fel, így a saját előnyünkre tudtuk fordítani a meccset. 

Fotó: Bornyi Márton